Belföld

2009.09.18. 02:29

Ezeréves számvetés - Négy vármegye milleniuma

Veszprém - Kétnapos tudományos konferencia kezdődött tegnap a veszprémi egyházmegye részére 1009-ben kelt adománylevél, Fejér, Pest, Veszprém és Zala megyék első írásos említésének millenniuma alkalmából.

Deák Dóra

A konferencia résztvevőit köszöntve Márfi Gyula érsek hangsúlyozta, fontos, hogy az emberek tisztában legyenek a múltjukkal, mert aki a múltat nem ismeri, a jövőt nem érdemli. 

A rendezvényt Vonderviszt Ferenc, a Veab alelnöke nyitotta meg, aki kifejtette: a konferencia nagyszerű alkalom arra, hogy visszatekintsünk, s összegezzük, valamint számot vessünk az elmúlt ezer esztendőben bekövetkezett változásokkal. 

Fontos ismernünk a múltunkat, hogy büszkék lehessünk az elődeinkre. Ha úgy érezzük, hogy nem úgy működik például a gazdasági vagy társadalmi rendszerünk, mint ahogy elvárható lenne, akkor merítsünk erőt a múltunkból, hiszen elődeink is minden problémát meg tudtak oldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!