Belföld

2010.02.20. 03:28

Újraindul Sármellék

Siófok - A balatoni lobbinak köszönhetően az elvont idegenforgalmi- adó-támogatás egy része mégis visszakerül az önkormányzatokhoz, illetve az SCD Holding szerezte meg a sármelléki Fly Balaton üzemeltetését - derült ki többek között a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén.

Kiss Nikolett

Befejezésükhez közelednek a pénzügyminiszterrel folytatott egyeztetések, aminek köszönhetően az elvont egy forintokból közel 40 fillért visszakapnak a balatoni települések - mondta Suchman Tamás, a BFT elnöke. Áprilisban újra kinyit a sármelléki reptér - derült ki továbbá a tegnapi ülésen. A felszámolóbiztos a működtető felszámolás mellett döntött - mondta Suchman Tamás, aki arra is kitért, hogy a reptér működtetési jogát a több balatoni beruházást is jegyző, korábban a tóparti kempingeket is felvásároló SCD Holding szerezte meg. A társaság, amely az idén 50 ezres utasforgalomra számít, az önkormányzatokkal megállapodást kötött, a jövőben szeretnék majd kivásárolni az üzemeltetési jogot a felszámolótól. A Balaton nyugati medencéjének vendégforgalma nagyban függ a jelentős állami támogatással és vállalkozói tőkével indított, 140-200 ezer utas fogadására alkalmas sármelléki reptértől, amelynek eddigi üzemeltetője ellen a hatalmas felhalmozott adósság miatt indult meg a felszámolási eljárás. Az SCD Group Zrt. szerkesztőségünkhöz is eljuttatott sajtóközleményében cáfolja, hogy Suchman Tamás részt vett az SCD és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében, s hangsúlyozzák: az utasforgalomra vonatkozó adatok nem tükrözik az SCD számításait, azok nem egyeznek a társaság álláspontjával. A Balaton Fejlesztési Tanács ülésén elhangzottakkal ellentétben a szerződéskötési folyamat még nem zárult le a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatokkal. A tárgyaló felek arra törekednek, hogy hosszú távú és stabil feltételeket teremtsenek a légikikötő zavartalan működése és fejlődése érdekében - áll az SCD közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!