Belföld

2011.05.11. 09:17

Magyar filmhét Puskással Madridban

Almási Tamás rendező Puskás, Hungary című filmjével Madridban magyar filmhét kezdődött; az alkotás vetítésén José Emilio Santamaría és Pachín, a Real Madrid legendás labdarúgója egykori csapattársai is részt vettek.

MTI

Puskás Ferenc előtt tisztelgett a kedd esti eseményen Fodor-Lengyel Zoltán Spanyolországban élő festő is, aki a futballistát ábrázoló képet adott át az idős csapattársaknak. Az alkotást hamarosan a Real Madrid múzeumában, a Santiago Bernabéu stadionban állítják ki. A filmhét megnyitóján Almási Tamás rendező mellett Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, valamint Bucsi-Szabó Edit, Magyarország madridi nagykövete is részt vett.
   
A május 22-ig tartó fesztivált az Európai Unió soros magyar elnöksége alkalmából rendezik a spanyol fővárosban a Cine Doré filmszínházban. A rendezvénysorozat célja, hogy a spanyol közönség jobban megismerje a legutóbbi évek magyar filmtermését - írta a Cine por la red című internetes szaklap (www.porlared.com). Az alkotások javarészét még nem láthatták Spanyolországban, most Márai Sándor-adaptációt éppúgy láthatnak az érdeklődők, mint animációs rövidfilmeket, dokumentumfilmeket - többek között Kőrösi Csoma Sándorról - és olyan játékfilmeket, amelyek a cannes-i filmfesztivált is megjárták.
   
A filmhéten egyebek mellett levetítik Szirmai Márton Szalontüdő, Szimler Bálint Itt vagyok, Kenyeres Bálint A repülés története, Nemes Jeles László Türelem, Galambos Attila A nyomozó, Sípos József Eszter hagyatéka, Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal, Kocsis Ágnes Pál Adrienn és Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!