Belföld

2015.10.30. 14:20

Elismerés az önzetlenségért

Budapest – Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elismerte megyénk több polgárőrének munkáját.

Tóth B. Zsuzsa

Dézsi János, a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese arról tájékoztatta a Naplót, hogy megyénk több polgárőre is kitüntetést vehetett át a HM Kulturális Központ Stefánia Palotában rendezett ünnepségen. Csampa Zsolt helyettes államtitkár ünnepi beszédében szabadságharcos elődeinkhez hasonlította a mai polgárőröket, akik mind a katasztrófahelyzetekben, mind a hétköznapokon, vagy a migrációs helyzetben erejükön felül teljesítenek. Nem véletlenül lett hungarikum a polgárőrség, amelynek minden tagja elismerést érdemel – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy Magyarország Kormánya stratégiai partnerként tekint a polgárőrökre, ezért is alkotta meg a polgárőrségről szóló törvényt, majd létrehozta az Ifjú Polgárőr intézményt. Évi több mint egymilliárd forinttal támogatja a polgárőrök munkáját, idén 439 új gépkocsit juttatott az egyesületeknek. Csampa Zsolt Túrós Andrással, az OPSZ elnökével és Takács Tibor rendőr vezérőrnaggyal adta át a kitüntetéseket.

Megyénkből az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést kapta Berhida Város Polgárőrség Egyesülete. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége az Év Polgárőr Pedagógusa kitüntetésben részesítette Pergerné Gasparics Ágnest, a Nagyesztergári Polgárőr Egyesület tagját, az Év Polgárőre kitüntetést Dézsi János, a Gyulakeszi Polgárőrség elnöke vehette át. Az elnökség a Balaton közbiztonságáért végzett kiemelkedő önkéntes munkája elismeréseként a Balaton Polgárőre kitüntetésben részesítette Rézműves Károlyt, a Balatonkenese Polgárőr Egyesület alelnökét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!