Borosta

2012.03.22. 08:07

Kövi Szabolcsnak újra játék a zene

Kövi Szabolcs kisfiának megszületése saját dalszerzési folyamatát is átírta: újra játékként tekint a zenélésre. Így lehet az, hogy mostanában minden „képtelen” tárgyon zenél.

Házi Péter

- Újra játékként tudok a zenélésre tekinteni, mert most a fiam a legfontosabb, és minden mást háttérbe szorít. Szülővé váltam, így a munkám kikapcsolódás, igazi játék számomra. A fiam szereti a zenét, a hangszereket és a tréfát, ezért sokat játszom neki, és kedveli, ha bohóckodom a hangszerekkel. Így lehet az, hogy egyszerre több hangszert is a kezembe veszek, mint egy zenebohóc, és minden „képtelen” tárgyon játszom - mondja a kísérletező kedvű fuvolaművész, akinek a pályája is így kezdődött: érdekes hangszerekre komponált először zenét, ami stílusában misztikus, keleties lett.

- Fogalmam sincs, egy nő hogyan boldogul egyedül otthon egy vagy pláne több gyerekkel. Mégis, ez most nekem szórakozás. Balázs mindenkit megnevettet, nincs az az ember az utcán, aki ne derülne fel, amikor mosolyogva integet neki. Mi is mindig nevetünk. Most értékelem igazán, hogy sok év küzdelmével sikerült megvalósítani, hogy itthon dolgozhassak. Nagy ajándék, hogy vele lehetek ezekben az években.

Szabolcs legújabb albumának, a Himalája meditációnak a készítésekor egyébként jelentősen eltért attól, amit korábban megszokhattunk tőle: ez az album ugyanis mindössze egyetlen hangszerre, egy mély hangú furulyára épül: - Amikor elkezdek játszani, az első öt percben még hallatszik köhögés és mocorgás a nézőtérről, ami tíz perc után teljesen elcsendesül. Azért is most vettem elő ezt az egyébként már 2007-ben elkezdett lemezt, mert a világ olyan felkavarodott állapotban van, hogy úgy érzem, szükség van a lelkek lecsillapítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!