Bulivan

2010.02.26. 16:19

Japánban megjelent Szőke Nikoletta új CD-je

Budapest - Péntektől kapható Japánban Szőke Nikoletta új, My Song című CD-je; a lemezbemutató ezúttal megelőzte a megjelenést, a dzsesszénekesnő és kvartettje a tokiói Cotton Clubban vendégszerepelt.

MTI

Tokió legpatinásabb klubja a New York-i Cotton Club mintájára készült, 2009-ben fellépett itt mások mellett Dee Dee Bridgewater, a Duke Ellington Orchestra, a Joe Sample Trio, Bill Frisell Trio, Roberta Gambarini és The Yellowjackets feat. Mike Stern, Roy Hargrove Quintet - mondta el az énekesnő az MTI-nek, hozzátéve, hogy a hely a japán Blue Note kiadó klubja.

Ez azért érdekes, mert Szőke Nikoletta első Japánban megjelent felvétele, a Song For You és az új CD is az Atelier Sawano gondozásában látott napvilágot, amely - lévén konkurens - nem nagyon örült a Cotton Club meghívásának. A február közepén tartott hat koncertes előbemutató szériát végül is elfogadták.

A második korongon is jórészt standardok vannak, valamint néhány popfeldolgozás és egy saját szerzemény, amelyet a neves bőgős, az énekesnő férje, Barcza Horváth József komponált, a szövegét pedig az énekesnő írta.

"A Sleep, my love nem kis meglepetést szerzett a férjemnek, amikor átadtam a szöveget és rájött, hogy róla, neki szól" - fűzte hozzá Szőke Nikoletta.

Mivel a Song For You tavaly siker volt és a hírek szerint a My Song is már vezeti a japán HMV áruházlánc vokális dzsessz előrendelési listáját, az Atelier Sawano még négy lemezre kötött Szőke Nikolettával szerződést.

A "csomag" nagy biztonságot ad az énekesnőnek, a kiadó a Steinway zongora diszponálásától kezdve minden alkotói kényelmet megad számára, így valóban "csak" dolgoznia kell. Szőke Nikoletta legközelebb március 8-án lép fel a triójával a Budapest Jazz Clubban, majd április 9-én mutatják be ugyanott a My Song anyagát a magyar közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!