Bulivan

2010.08.06. 13:01

AXN Filmfesztivál - Az Autóstop nyerte a fődíjat

udapest - László József Autóstop című alkotása nyerte el az amatőr rövidfilmeseknek bemutatkozási lehetőséget biztosító III. AXN Filmfesztivál fődíját - tájékoztatták az MTI-t pénteken a szervezők.

MTI

A csatorna közlése szerint az idei fesztiválra a korábbi évekhez hasonlóan csaknem 150 nevezés érkezett, így ismét nehéz dolga volt Török Ferenc és Pálfy György rendezők alkotta zsűrinek.

A Siófokon megrendezett csütörtöki díjkiosztón László József vehette át a fődíjat Autóstop című alkotásáért. A huszonhárom éves erdélyi fiatalember nem volt ismeretlen a filmes mustra zsűrije számára, hiszen a 2009-ben megrendezett versenyen második helyezést ért el Öngól című kisfilmjével. A győztes jutalma egy utazás a Sony Pictures hollywoodi stúdióiba.

Idén a második helyezést Szőnyi Gergely érte el Tesztelés alatt című munkájával; a harminchárom éves rendező a közönségdíjat is elnyerte.

A harmadik helyen Kőszegi Tamás Anyatermészet című filmje végzett, amely kiérdemelte a Port.hu különdíját is, így ősszel a CinePort mozihálózatban is találkozhat vele a közönség. A zsűri különdíját Odegnál Róbert vihette haza Dezertőr című munkájáért.

A legjobb kisfilmeket az AXN tévécsatorna is műsorára tűzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!