Bulivan

2013.08.14. 12:35

Legendák zenélnek a tóparton

Vasárnap este az Európa Kempingben lép fel az egyik legnépszerűbb magyar rockegyüttes, a Locomotiv GT. A banda háromórás nagykoncertet ad majd, de már napközben is számos felvezető program lesz, többek között délután nyilvános hangbeállást tart majd a legendás Loksi.

Marton Attila

A közelgő koncert kapcsán a zenekar vezetőjét, Presser Gábort kérdeztük, hogyan élték meg a hosszú kihagyás után adott, év eleji telt házas Aréna-koncerteket. A frontember lapunknak felidézte a Balaton-parton adott LGT-koncertek emlékét, és természetesen arról is beszélt, hogyan készülnek a mostani bulira, illetve folytatják-e még a koncertezést.

(Fotó: LGT)

- Februárban öt és félév után léptek fel újra, telt házas koncerteken játszottak az Arénában. Mit jelentett ennyi idő után közösen színpadra lépni?

- Jó volt nagyon, megható volt a közönség szeretetét élvezni, jó volt az együttlét, a kritikák is jók voltak. Kell ennél több?

- Hogyan merült fel az alsóörsi koncert lehetősége? Mennyiben lehet más ez a koncert, mint a februáriak? Lesznek-e vendégművészek?

- Kaptunk egy felkérést augusztus 18-ára Alsóörsre, és gondoltuk, milyen jó lesz újra a fák között. Még a Balaton is ott van a színpadtól egy kőhajításnyira, hát elvállaltuk.

- Az LGT hetvenes évek óta íródó történetében voltak-e emlékezetes balatoni és környékbeli fellépések? Hogyan készülnek a koncertre, mikor érkeznek a helyszínre?

- Sokat  játszottunk a Balaton körül, de nagyon régen. A  mostani koncert előtt 32 évvel és 31 nappal volt az utolsó Balcsis koncertünk. Most is hamarabb ott leszünk már, "belakjuk" a színpadot, a környezetet. Próbálni fogunk, készülődni. Természetesen velünk lesznek a muzsikus barátaink, ahogy az utolsó nagy koncertjeinken mindig.

- Egyetlen fellépést vállaltak, ez azt jelenti, hogy nincs javítási lehetőség másnap vagy a jövő héten. Ez plusz motiváció vagy inkább nagyobb nyomás a zenekaron?

- Ez plusz motiváció, de hát ki áll úgy oda egy koncertre játszani, hogy majd  holnap kijavítom? Minden koncert "egyetlen", és ezt komolyan kell venni.

- Apropó, folytatás. Reménykedhet még LGT-koncertben az, aki lemarad a vasárnapiról?

- Nem tudjuk, várjuk, mit hoz a múlt.

Alsóörsön az LGT a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében lép fel, a koncert nem titkolt célja, hogy a zenekar egyik legendás koncerthelyszíneként számon tartott Tabán-bulik hangulatát idézze vissza. Az együttes legnagyobb slágerei biztosan felcsendülnek majd vasárnap, bár a zenekar ígérete szerint több nótát is áthangszerelnek a rockosabb megszólalás érdekében. Napközben artistanövendékek és utcazenészek lépnek fel, az LGT-butikban relikviákat lehet beszerezni, a rajongók pedig két strandolás között délután négytől meghallgathatják a Locomotiv GT nyilvános hangbeállását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!