Bulvár

2014.07.21. 15:35

Kambodzsai csirke

Negyven epizódból álló sorozatot indított a Paprika Tv a közelmúltban. Hétköznap esténként nyolc órakor A boldogság receptjei lényegülnek át fogyasztható, gyomortól függő ételekké Bede Róbert séf tévékonyhájában egy-egy ismert hölgy vagy úr közreműködésével. A kiválasztott receptek családi utazásokhoz, történetekhez kapcsolódnak.

Kellei György

Az ötlet persze nem új, a világon mindenütt vannak ilyen műsorok, hol sziporkázóak, hol enerváltak. Attól függ, hogy ki sündörög fakanállal a konyhában.

A Paprika Tv másik új sorozata, az Olasz városok, olasz ízek káprázatos és lendületes, a mentalitás és a stílus vonzó találkozása. A boldogság receptjeiben is van fantázia, de a Rákóczi Ferenccel felvett részek láttán nem kezdtem el fékezhetetlenül kérődzni.

Rákóczit, míg a hajdani Danubius rádió reggeli műsorát vezette, kifejezetten kedveltem, értelmesen és kulturáltan dumált. Lazán lepipálta mostani kollégáját. Ahogy aztán ismertebb, profibb lett, sztárallűröket vett fel és magába bolondult.

S az önimádat, mint tudjuk, modorossághoz vezet és túlzásokra inspirál. Az „én” lesz fontos, és nem az, ami mögötte van. Rákóczi hiába hozott magával távol-keleti recepteket, azok hátteréről vajmi keveset tudtam meg, inkább az áradozások, a középszerű színészi képességek domináltak. A halandzsával, a nézőknek szánt odakacsintásokkal megspékelt főzőcske így nem igazán szórakoztatott. Hogy mitől került a vágyva várt lelkiállapot, vagyis a boldogság a címbe, csak pedzegetem. Valószínűleg a feltételezett családi béke, a lekoppintott egzotikus kaják és a zsebre vágott gázsi nem ad okot a keserűségre, búskomorságra – ott a konyhában. Rákóczi elhozta a kambodzsai csirkemell titkát is. Semmi extra: ananász, zöldhagyma, fokhagyma, kaliforniai paprika, főtt barna rizs, koriander, bors, gyömbér, kesudió meg szójalötty. Ettől aztán valóban boldog megvilágosodás fogott el, hiszen régóta eszem a csirkehús eme, gyömbér és kesudió nélküli változatát, de Kambodzsa még soha nem jutott róla eszembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!