Bulvár

2017.03.07. 12:56

A jósnő látja a múltat, a jövőt?

Réde – A kis bakonyi faluban él Francsics Judith jósnő, akinek tizenhárom éves szakmai múltja van, számmisztikával és kártyával dolgozik.

Müller Anikó Hanga

A köztudatban az él, a mindentudó és jövőbelátó majd megmondja sorsunkat, de ez tévedés. Mi is akkor egy jós dolga? Van-e felelőssége? Mi nem feladata?

– A dolog nem arról szól, hogy én megmondom a frankót és neked közöd nincs az életedhez. A „mindenki a saját életének kovácsa" népi bölcselet jól tükrözi az igazságot, ezt erősítem én is. Ha viszont az ember krízisállapotba kerül, nem találja a helyét, nem látja, merre és hogyan tovább, ekkor tudok segíteni, megnézve együtt az életet a test-lélek-szellem hármas szintjén, az egység, az egész-ség jegyében.

Vallom, meg kell tanulnunk analógiában gondolkodni és meglátni a hasonlóságokat a különböző rendszerek között. Egy jósnak nem dolga megmondani bárkinek, mit tegyen, nem is teheti, mert elvenné a szabad akaratot. Feladata egyfajta terelgetés a tőle segítséget kérő ember életútján, mely során ő tisztába kerül önmagával. Ez kőkemény önismeret. Vegyük a számmisztikát. A születési dátumból látom, ki milyen életutat vállalt az életében, ha ezt megvilágítom, azzal segíthetek eligazodni, továbbmenni, de konkrét tanácsot nem adhatok. Azt sugallom, mindenki a saját élete, a sorsa irányítója.

Judith számmisztikával és kártyával dolgozik, vallja, mindenki a saját sorsának irányítója Fotó: Müller Anikó Hanga

Jézus mondta Mózesnek: „vagyok, aki vagyok", ennek a rezgése, energiája az élet, az ember örömteli megnyilvánulása az önfelismerési folyamatában és életérzésében. Utal arra, meg kell ismerni magunkat ahhoz, hogy tudjuk, mire vagyunk képesek, mondta.

Judith egészségügyi szakközépiskolát végzett. Kiskorától fogva az vezérelte, hogy olyan területen dolgozzon, ahol segíteni tud az embereknek gyógyulásukban, vagy a lelki támogatásukban. Dolgozik egy országos médiánál, a visszajelzések alapján sokan kedvelik mindig derűs, empatikus lényét.

– Életfeladatul választottam ezt a hivatást, ami életem minden percét kitölti. Boldogság tölt el, ha az egyensúlyukból kibillent emberek újra megtalálják a harmóniát test-lélek-szellem szinten, hiszen ez az egyensúly adja meg az egész-séget, boldogságot. A hitvallásom, amikor segítségre vágysz, vagy másoknak próbálsz segíteni, mindig emlékezz arra, hogy a valódi segítség soha nem az, ha haszontalan együttérzést tanúsítasz, nem is az, ha a másik ember helyett próbálod megoldani az ő problémáját, hanem az, ha megmutatod neki saját erejét, mellyel képes leküzdeni az előtte tornyosuló akadályokat. Mert mindenki képes rá, ha igazán akarja, állítja Francsics Judith.

Tudjuk, sokunk értékrendje gyökeresen megváltozik, ha valami nagy élmény éri, főként negatív, pl. baleset, katasztrófa. Rádöbbenünk, mások válnak fontossá az életünkben. Judithnak 2002-ben lovas balesete volt, az orvosok háromórás műtét során rakták össze az arccsontjait.

– Amikor az embert egy hajszál választja el a másik dimenziótól, átértékelődnek a dolgok. Mindennapjaink legapróbb dolgai, eseményei új értéket kapnak, jobban meg tudunk becsülni mindent, ami addig természetes volt. A balesetem után így éreztem én is. Vallom, nincsenek véletlenek. Egy barátnőm tanácsára elmentem egy jósnőhöz, vadidegenül elmondott rólam olyan dolgokat, amit nem tudhatott, hogy milyen személyiség vagyok, milyen tulajdonságaim vannak. Később egy konkrét problémám kapcsán teljes részletességgel elmondta, ami éppen az életemben történt.

Akkor azt mondtam, itt van valami sokkal magasabb rendű dolog, mint az érzékszervekkel észlelhető optikai valóság. Tanultam pszichológiát, de ekkor elkezdtem kutatni ebben a témában. Aztán magam is jósnő lettem. Ekkor jöttek a lovak is az életembe, elkezdtem tudatosan figyelni a reakcióikat, különböző helyzetekben. Azt mondják, az állatok ösztönösen viselkednek, de hosszú évek alatt rájöttem, ők is a természet részei, körülöttünk minden rendszerben működik.

Ez alól az ember sem kivétel, nem vagyunk természet felettiek, akik majd megmondjuk az igazságot a Földünkről. Megfelelő alázattal kell figyelnünk az élő rendszereket, az univerzumot, azokkal egységben, összhangban kellene működnünk, nekünk, embereknek is, hiszen mi is a természet részei vagyunk. Ezt kell tudatosítanunk magunkban, ha ez a gondolat letisztul bennünk, akkor tudunk boldogabb életet élni. Sokat foglalkoztatnak ezek a gondolatok, de ez már egy másik téma, fejtette ki a jósnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!