Bulvár

2017.07.05. 10:29

Fűszerezzük meg: így igyunk gin-t nyáron

Rengeteg módja van a gin ízesítésének, és most megtudjuk, melyek a legfinomabbak.

A gin egyfajta égetett szeszes ital, ízében mindig a boróka dominál. Fogyaszthatjuk önmagában, de keverve is. Magyarországon a legismertebb keveréke a gin és a tonik. Kedvünk szerint turbózhatjuk fel különböző hozzávalókkal.

By Originally uploaded to zh:Image:Gin and Tonic.jpg by zh:User:SElephant, CC BY-SA 3.0,

Tehetünk bele koriandermagot, fahéjat, kardamomot, vagy akár citromot is.

Joanne Moore már régebben is kísérletezett a citrusos, illetve a gyógynövényes ginnel. Ezúttal valami merészebb, intenzíven fűszeres italt akart létrehozni. A kívánt hatás érdekében köményt, gyömbért és paprikabogyókat használt fel. Alkotását el is nevezte: Opihr.

A kánikulában érdemes kipróbálni, jégkockákkal meg lehet spékelni. - írta a telegraph.co.uk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!