Bemutatták Szalay Andrást

<b>Veszprém, Brüsszel</b> - Megyebeli politikust mutatott be az Európai Unió Régiók Bizottsága Liberális frakciójának (ALDE) kiadványa. <em>Dr. Szalay András</em> 2007 óta képviseli Magyarországot az Unió önkormányzatokat összefogó testületében, a Régiók Bizottságában.

Deák Dóra

A veszprémi képviselőről készült portréból kiderül, a helyi és nemzetközi politikában egyaránt fontosnak tartja a nacionalizmus, a fundamentalizmus, a populizmus és mindenfajta hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet. 

A 2009-es év legfontosabb politikai feladatának az uniós választásokra való felkészülést, az azt megelőző kampányt tartja. 

Az angol és francia nyelvű kiadványban magánéletéről is vall, megtudjuk, hobbija az utazás, a kirándulás, a síelés és a fotózás. 

Kedvenc könyve Kertész Imre Sorstalansága, kedvenc filmje Sydney Pollacktól a Távol Afrikától. 

Ha a sors úgy hozná, hogy egy lakatlan szigetre vetődne, akkor feltétlenül magával vinne egy Pink Floyd albumot. (És addig hallgatná, míg lejátszójában ki nem merülne az elem.) 

Végül megtudjuk, ha nem politikus lenne, akkor az újságírói hivatást választotta volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!