Füstmentes biliárd - Tavasszal nyithat az ifjúsági ház a Vásárhelyi iskolában

<b>Várpalota</b> - Közel harmincmillió forintból játékszobát, számítógépes labort, közösségi- és koncerttermet is magában foglaló ifjúsági házat alakítanak ki a Vásárhelyi iskolában. Jelen állás szerint tavasszal nyithat a hiánypótló szolgáltatást nyújtó intézmény.

Szabó Péter Dániel

Az alapfokú oktatási intézmény földszintjén jól haladnak a belső munkálatokkal, már az ifjúsági ház bútorozásánál tartanak a szakemberek, tudtuk meg Németh Árpád polgármestertől. 


Természetesen dohányozni nem lehet majd az épületben, s alkoholos italokat sem árusítunk a büfében
(Fotó: archív)


- A teljes megvalósításhoz szükséges mintegy harmincmillió forint rendelkezésre áll a költségvetésben, s biztos vagyok abban, hogy ennek az összegnek jó helye lesz itt, hiszen az ifjúsági ház hiánypótló szolgáltatást tud majd nyújtani. Jelen állás szerint tavasszal nyithatja meg kapuit - mondta el a polgármester. 

Az is eldőlt, hogy nem önálló intézményként, hanem az önkormányzat által létrehozott Palotasport Kft. részeként fog működni az ifjúsági ház, vezetésével pedig azt a Pappné Csővári Zsófiát bízták meg, aki már a tervezési szakaszban is aktív részt vállalt, a helyiségek funkciójának kialakításától kezdve egészen a bútorok elhelyezéséig. 

*

Ami a nyitvatartást illeti, konkrétumok még nincsenek, ám annyi biztos, hogy az ifjúsági ház szolgáltatásait (számítógépes terem, könyvtár, játékterem biliárd- és csocsóasztallal…stb.) ingyenesen használhatják a palotai fiatalok. 

További részletek hamarosan a Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!