Örökségdíjak és Radnóti-versek

<b>Alsóörs</b> - Ünnepi műsorral és az örökségdíjak átadásával emlékeztek meg a kultúra napjáról a közelmúltban a tóparti településen.

Gaál Julianna

- A kultúra szó 1736-ban fordult elő először a nyelvünkben, mely akkor a világ gondozását jelentette. Ma szellemi és anyagi értékeink összességét értjük alatta - emelte ki ünnepi beszédében Csiszár Lászlóné, az Endrődi Sándor Általános Iskola tanára. 

A kultúra, a nemzet alkotmánya független az országhatároktól, gazdagítása pedig mindannyiunk kötelessége. Ezt nemcsak a kultúra napján kell megtennünk, ám ez a nap alkalmas arra, hogy egy pillanatra megálljunk és önvizsgálatot végezzünk, vajon tudunk-e bánni kulturális örökségünkkel, vajon tudjuk-e a módját annak, hogyan adjuk ezt át a következő nemzedékeknek. 
 
Az alsóörsi művelődési házban rendezett ünnepségen a Vígságtevők együttese lépett fel, Kuncz László és zenésztársai Radnóti verseket adtak elő, melynek apropóját a költő századik születésnapjára adta. 

A kultúra napja alkalmából a helyi csipkeműhely által alapított örökségdíjakat is átadták, idén második alkalommal. A kitüntetést Lehner Mária jegyző, valamint a néhai Borbás László kapta, mindketten a település kultúrájáért végzett tevékenységükért részesültek a díjban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!