Cozma-ügy - B. Csabáról nem beszél a rendőrség (frissítve!)

<b>Veszprém</b> - Tizenegy óra körül megerősített rendőri kísérettel megérkezett Veszprémbe a korábban Ausztriában kiadatási őrzetben lévő <em>R. Sándor</em> és <em>N. Győző</em>, akiket a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban február 8-án fogtak el.

Halmos György

A két gyanúsítottat az osztrák rendőrök pénteken reggel a hegyeshalmi határtákelőhelynél adták át magyar kollégáiknak. Az osztrák A2-es autópályán elfogott két férfit még csütörtökön este elszállították Grazból, ahol a kiadatási őrizetüket töltötték.
 
Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Sesum már korábban hazamehetett, Pesic pedig várhatóan pénteken hagyta el a kórházat.

Az ügyben összesen öt gyanúsított van a pénteken Magyraországra szállított két férfival együtt. Sz. Iván a bűncselekmény után négy nappal adta fel magát, P. Gábort kedden Budapesten, B. Csabát pedig szerdán fogták el Zalaegerszegen. 

Utóbbi gyanúsítottat a veszprémi bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrség a nyomozás érdekében sem arról, hogy mivel gyanúsítják a férfit, sem arról, hogy milyen vallomást tett, nem közölt információt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!