Életben maradni - Az arénánál óriáskivetítőn is nézhetik a meccset

<b>Veszprém</b> - Marian Cozma meggyilkolása után hatalmas lelki erőről tanúbizonyságot téve megmérkőzik a Bajnokok Ligája második csoportkörében az MKB Veszprém KC férfi kézilabda együttese a spanyol Ademar Leonnal vasárnap 15.30-kor.

B. Virág Rita

Túlzás nélkül állíthatjuk, közel egy hete Veszprémre, az MKB Veszprémre figyel az egész ország, s Európa kézilabdát kedvelő, sportszerető közönsége. A tragikus események után ámulatba ejtő a játékosok akaratereje, hiszen a körülmények dacára vállalják a sorsdöntő megméretést a Leon ellen.

A Bajnokok Ligája második csoportkörében a nyolc közé jutást a négy kvartettből az első két helyezett vívhatja majd ki. 

Az MKB Veszprém KC a harmadik négyesbe kapott besorolást, ahol jelenleg a harmadik helyen áll egy győzelemmel és egy vereséggel, két ponttal, mivel az első körből a Flensburg elleni eredményeket vitte magával (itthon 29:28, idegenben 32:29-es fiaskó). 

Az első helyet a spanyolok foglalják el, egy sikerrel egy döntetlennel, vagyis három ponttal, a Flensburg a második jobb gólarányának köszönhetően két ponttal és a negyedik egy egységgel a francia Montpellier.

Putics Barna, az MKB Veszprém KC irányító-átlövője féléves távollét után tért vissza nevelőegyesületéhez. A fiatal válogatott tehetség kölcsönben szerepelt a spanyol Barcelonában, így aztán nála jobban senki sem ismeri a vasárnapi ellenfelet.

- A kinti tartózkodásom alatt kétszer mérkőztünk meg az Ademar Leonnal. Meglehetősen kétarcú gárda. Első alkalommal könnyedén legyőztük őket, másodszorra pedig esélyünk sem volt ellenük az Asobal Kupán. Azt gondolom, ha jó napot fognak ki, még hazai pályán is roppant nehéz lesz legyőzni őket.
 
A veszprémi fiatalember szerint elsősorban a kapusra, a horvát válogatott Mirko Alilovicsra érdemes odafigyelni, de az irányító játékos, Daniel Melian sem ügyetlen. 

Kisebb horvát különítmény erősíti a castillai alakulatot: Celjéből érkezett Igor Kos, a balátlövő Damir Bicanic neve sem ismeretlen és Denis Buntic is ott játszik. Az idegenlégiósok közül két orosz Denis Krivoslikov és Danil Chermor tagja még a keretnek.
 
Putics Barna még hozzátette, a felkészülésük ezúttal nagyon nehéz, hiszen komoly lelki terhet cipelnek. 

Társaival igyekeznek feldolgozni az eseményeket, azonban ez nem megy egyik napról a másikra. Arról is beszélt, hogy nem ilyen visszatérést tervezett, de úgy érezte, hogy a csapat érdeke most azt kívánta, hogy ismét az MKB színeiben kézilabdázzon és otthagyja a Barcelonát. 

Kiemelte, szeretné, ha Mocsai Lajos újra számítana rá és ezért fokozott erővel dolgozik.

A csata kapcsán szólnunk kell még arról, hogy az 1996-ban City Kupát nyert Leonnal a Bajnokok Ligájában hét évvel ezelőtt találkozott a Veszprém. 

Az MKB jogeldője a Fotex KCV kettős győzelemmel jutott a négy közé, itthon 30:18-ra, idegenben 27:22-re verte a spanyolokat. Az akkori ütközetben a mostani csapatból csupán az orosz Krivoslikov vett részt.

Németh Csaba, az MKB VKC szakosztályvezetője kihangsúlyozta, telt ház várja majd a küzdő feleket, s akiknek nem jutott jegy az, a Veszprém Aréna előtt óriáskivetítőn drukkolhat Pericséknek. 

Németh Csaba arra is felhívta a figyelmet, nem árt, ha a drukkerek korábban érkeznek a helyszínre, mivel az Aréna egyik bejárata nem működik, mert ott lehet a továbbiakban is Marian Cozma emlékére gyertyát, mécsest gyújtani.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!