Exkluzív! - Rangadó a tragédia árnyékában - Fotókkal

<b>Veszprém</b> - Szombaton kora délután érkezett meg a megyeszékhelyre a spanyol Ademar Leon kézilabdacsapata, amely holnap 15.15-kor lép pályára az MKB Veszprém KC ellen a Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor


Megérkeztek a spanyolok Veszprémbe
(Fotó: Zwicker Tamás)

A felek más módon, de ugyanúgy egy tragédia árnyékában készülnek az összecsapásra.
A spanyol együttest szállító busz nem sokkal kettő óra előtt gördült be a Betekints Hotel parkolójába, a játékosok rögtön ebédelni indultak, majd a délutáni csendes pihenőt követően, este hét órától tartottak edzést a Veszprém Arénában.


MKB -Flensburg - A háttérben Cozma védekezik
(Fotó: Gáspár Gábor)

A holnapi rangadón mindkét fél számára óriási a tét, a hazaiak egy vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe kerülnének, a vendégcsapat pedig egy idegenbeli bravúrral óriásit léphetne a továbbjutás felé. 


Szombaton este edzést tartott a csapat
(Fotó: Zwicker Tamás)

A nemzetközi kupasorozat legjobb 16 együttese között – a vitt pontok és eredmények alapján – a Leon három ponttal vezeti a hármas számú csoportot, a kétpontos német Flensburg jobb gólkülönbségével második az MKB előtt, az egyetlen egységgel rendelkező francia Montpellier pedig a negyedik pozícióból várja a folytatást.

Marian Cozma múlt heti meggyilkolása természetesen alaposan beárnyékolta a vasárnapi rangadót is, a megsebesített Zarko Sesumot és Ivan Pesicet is több hónapra elveszítő veszprémi csapatnál az elhunyt játékos gyászolása mellett a héten kevés idő és energia jutott a felkészülésre. 


(Fotó: Gáspár Gábor)

Az együttes pénteken a román beállós temetésére Bukarestbe utazott és csak későn este ért haza, így aznap nem is tudott gyakorolni, szombaton viszont videózott és edzett is a gárda.

A leóniak részvétet nyilvánítottak a kiváló játékos elvesztéséért és nyitottak voltak a találkozó elhalasztására, de a veszprémi egyesület a hét elején úgy döntött, hogy nem kíván élni a lehetőséggel. 

A spanyol klub szerdán játszott hazai bajnoki mérkőzése előtt egy perces néma gyászszünetet tartott a román sportoló tiszteletére.

Mocsai Lajos vezetőedző és segítője, Csoknyai István is azt vallja, hogy ha az óriási lelki terhet pozitív irányba fordítja a csapat, képes lesz legyőzni ellenfelét. 

- Nehéz szívvel szerveztük a pénteki romániai utazást, de kötelességünknek éreztük, hogy mindannyian ott legyünk Marian utolsó útján. 


Legalább ekkora küzdelem várható vasárnap is
(Fotó: Gáspár Gábor)

Vasárnap szeretnénk megfordítani a logikát és a mély fájdalomból erőt meríteni - nyilatkozta Mocsai Lajos. 

Csoknyai István másodedző hozzáfűzte: szerinte a Veszprém Aréna közönsége nagy segítség lehet a csapatnak a lélektani határ átlépésében.

A veszprémi szurkolók még az ilyenkor szokásosnál is jobban készülnek a fontos találkozóra: délután egy csendes gyászmenet indul az Óváros térről a sportcsarnokig, ahol a mérkőzés előtt szintén megemlékeznek az elhunyt sportolóról. 

A 15.15-kor kezdődő MKB Veszprém-Ademar Leon rangadó az aréna előtt óriáskivetítőkön is megtekinthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!