Már dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán

<b>Megyei körkép</b> - Az E.ON munkatársai megfeszített erőkkel dolgoznak a szélsőséges időjárási viszonyok miatt ma hajnalban bekövetkezett üzemzavar helyreállításán Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében.

Szausev Xénia

A helyenként orkán erejű szél (90-105 km/h) és az ún. tapadó hó miatt több helyen megrongálódott az elektromos hálózat, vezetékek szakadtak le. Az áramszolgáltató szakemberei éjszaka óta dolgoznak a terepen, folyik a műszaki kárfelmérés és a helyreállítás.

Az éjszaka folyamán az óránkénti 100 kilométeres szélben fák dőltek a vezetékekre és okoztak vezetékszakadásokat, melynek következtében jelenleg mintegy 89 településen, 23 ezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás a Bakonyban. 

A társaság felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, átcsoportosított erőforrásokat és dolgozik azon, hogy minél előbb helyreálljon a folyamatos szolgáltatás az érintett fogyasztóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!