Már nem teszik ki a hórácsokat

<b>Veszprém</b> - A későre halasztott mezőgazdasági munkák akadályozták a hófogók kihelyezését Nemesvámos és Hidegkút között - tájékoztatta lapunkat <em>Sümegi Péter</em>.

Kiss Nikolett

A Magyar Közút Kht. regionális főmérnöke a Napló kérdésére elmondta: van róla tudomása, hogy ezen a szakaszon nem sikerült kihelyezni a hófogókat. 

Az út menti földek gazdáinak kötelező tűrni a hórácsok kihelyezését, ám ezt ez esetben a terület tulajdonosa hátráltatta, ugyanis november végén még mezőgazdasági munkákat végzett. 

Sümegi Péter szerint pedig utána az időjárási körülmények már nem tették lehetővé, hogy kitegyék a fölre a rácsokat. Azóta pedig folyamatosan hóeltakarítanak, csapadékmentes időben a fakidőlésekkel, útburkolati hibák javításával küszködnek, a fontossági sorrendben ezek a problémák sokkal előrébb helyezkednek el. 

Mivel a tél nagy része minden bizonnyal már a hátunk mögött van, és terület most is tiszta sár, valamint március 10-e után egyébként is be kell szedni a rácsokat, ezért az idén már minden bizonnyal nem kerül sor a hófogók kihelyezésére - mondta a szakember.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!