MKB: "Mintha a tragédia óta többek lennénk"

<b>Veszprém</b> - A spanyol Ademar León otthonában lép holnap pályára (16.00) az MKB Veszprém KC. A múlt héten Franciaországban bravúrt arató együttes kivívhatja a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutást.

Horváth Gábor

Két fordulóval a zárás előtt a nyolcpontos Veszprém vezeti a BL középdöntőjének hármas számú csoportját, a német Flensburg négy ponttal a második, a három-három egységgel rendelkező León és Montpellier pedig a harmadik, illetve negyedik helyet foglalja el a kvartettben. 

A kiegyenlített versenyben az MKB-nak van a legnagyobb esélye a továbbjutást érő első két hely valamelyikének megszerzésére: Pericék két meccsből kettőt nyertek ebben a szakaszban, és szombaton Spanyolországban akár már be is biztosíthatják részvételüket a legrangosabb nemzetközi kupasorozat negyeddöntőjében.

Az első fordulóban a Leónt hazai pályán verő (28:26) Mocsai-gárda múlt héten játszi könnyedséggel bánt el a Montpellier-vel idegenben (24:30), így lendületből vághat neki a spanyolországi túrának.

- A gyászt és a letargiát átfordítva hoztuk azt a mérkőzést, biztos voltam benne, hogy mi nyerünk - utalt vissza a León elleni február 15-ei találkozóra (amely a Cozma-gyilkosságot követő első meccse volt az MKB-nak) Csoknyai István. A veszprémiek másodedzője kiemelte: a szombati csata nagyobb erőpróba lesz.

- A BL-ben minden idegenbeli találkozó nehéz, ráadásul ezúttal az ellenfél számára igen nagy a tét. Mi kivívhatjuk a továbbjutást, ők viszont ki is eshetnek a sorozatból. 

Ha ugyanazt a hőfokot, mentalitást és formát tudjuk hozni, mint a Montpellier ellen, akkor jó eredményt érhetünk el - mondta a korábbi kiváló játékos, hozzátéve: az utóbbi mérkőzések megmutatták, hogy gondok, bajok ellenére mekkora motiváció és tartás van a csapatban.

- Bárcsak ne kellene ilyesmit éreznünk, de mintha a tragédia óta többek lennénk - jegyezte meg.

A hétfői pihenő óta napi kettőt tréningező veszprémieknél nincs mindenki százszázalékos állapotban: Iváncsik Tamás és Carlos Perez is fájlalja a térdét, előbbi játéka kérdéses szombaton. Az előző fordulót betegség miatt kihagyó Ilyés Ferenc rendbe jött és a hét második felében már teljes értékű edzésmunkát végzett.

A csapat ma hajnalban indult útnak Spanyolország felé, a holnap 16 órakor kezdődő mérkőzést a Viasat3 élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!