Sorozatos fegyveres támadások

<b>Budapest</b> - Csütörtök éjszaka két óra körül Budapest XVI. kerületében, a Csipkés köz egyik társasházának lépcsőházában egy ismeretlen elkövető meglőtt egy ott lakó 34 éves férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Szausev Xénia

Összeállítás magyarországi személyi sérüléssel járó lőfegyveres támadásokról 2008 óta:

2008. január 18. - A Győr-Moson-Sopron megyei Téten hasba lőtt egy rendőrt egy 41 éves férfi, aki elbarikádozta magát saját házában. A lövöldöző férfi a terrorelhárító szolgálat budapesti egységeinek megérkezése előtt fejbe lőtte magát. A rendőr egyik veséjét és epehólyagját el kellett távolítani.
    
2008. február 11. - Esztergomban egy családi veszekedés riasztották a rendőröket, s a bejelentő 56 éves fia a melléképületből kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy 9 milliméteres pisztollyal. A 37 éves rendőr a helyszínen meghalt.
    
2008. április 1. - Pécsett három férfi támadt egy kocsma vendégére. A támadók egyike gázpisztolyból több lövést adott le, a sértett könnyű sérüléseket szenvedett.
    
2008. augusztus 8. - A Szabolcs megyei Piricsén Molotov-koktélokat dobtak romák által lakott házakra és lábon lőttek egy nőt, miután a zaj miatt kiment az utcára.
    
2008. augusztus 26. - Kiraboltak egy szír állampolgárt Budapesten, az V. kerületi Haris közben egy pénzváltóban. A támadó több lövéssel megsebesítette a férfit, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.
    
2008. szeptember 16. - Egy 24 éves lajosmizsei férfit sörétes puskával lőtt meg egy ismerőse, amiért a sértett lopással vádolta meg. A meglőtt férfi állapota súlyos, életveszélyes.
    
2008. november 3. - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két, egymással szemben lévő nagycsécsi családi házra; a támadásban egy 43 éves roma férfi és egy 40 éves roma nő életét vesztette.
    
2008. november 12. - A Zala megyei Rigyácon házának teraszáról lőtte le a mellette lévő telken tartózkodó szomszédasszonyát egy idős férfi, aki ezt követően önmagával is végzett.
    
2008. november 15. - Három férfi egy fegyvernek látszó tárggyal a bevétel átadására kényszerítette a surjányi éjjel-nappali bolt alkalmazottját, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.
   
2008. november 18. - Pécsett ismeretlenek kézigránátot dobtak be egy roma család házának ablakán. A szülők meghaltak, három kisgyerekük közül kettőt a mentők sokkos állapotban szállították kórházba.
    
2008. december 15. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolca romatelepén egy 19 éves fiatalember fát vágni ment ki az udvarra, amikor kétszer rálőttek. A férfi életveszélyesen megsérült, élettársát csak súrolta a lövedék.
    
2008. december 16. - Budapest XVIII. kerületében egy trafikban lelőttek egy nőt, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.
    
2009. január 7. - Budapesten, a csepeli Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtték Takács Józsefet, az intézmény vezetőjét és Papp László igazgatóhelyettest. Egy nappal később a rendőrség őrizetbe vette a tanintézmény gazdasági igazgatóját és biztonsági őrét, akiket az emberölés napján sikkasztás gyanúja miatt bocsátottak el az iskolából. A vizsgálat szerint a brutális kivégzést a biztonsági őr hajtotta végre.
    
2009. február 22. - Éjjel - feltehetően Molotov-koktéltól - tűz ütött ki egy tatárszentgyörgyi roma család házában, a tűzből menekülő apát és 5 éves kisfiát lelőtték, hatéves kislánya súlyos sérüléseket szenvedett.

(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!