Egy otthon, egy idegenben

Megyei körkép - A férfi kézilabda NB I/B-ben a Pápa otthon, az Ajka idegenben szeretne pontokat gyűjteni. A nőknél ezúttal szünetel a bajnoki pontvadászat.

B. Virág Rita

Bakonyerdő-Tököl

A Bakonyerdő-Elmax VSE a múlt heti Tatai HAC elleni vereség után (37:24) szeretne mindenképpen javítani. Vesztergom Zoltán tanítványai azt a Tökölt látják vendégül vasárnap 16 órától, amely ellen az ősszel idegenben is sikerült győzedelmeskedni (26:28).

- Sajnos nincsenek jó híreim, ugyanis Cziklin Gergő izomszakadás miatt egy hónapra biztosan kidőlt a sorból. Nem edzett Heiczinger Zsolt és Nagy Csaba sem. Előbbi sérült, utóbbi pedig betegség miatt. Azonban remélem, vasárnapig mindketten felépülnek és vállalni tudják a játékot - reménykedett Vesztergom Zoltán, edző.

A szakvezető kiemelte, az őszi tököli sikerük után ellenfelük biztosan szeretne visszavágni, ezért nem lankadhat a figyelem egy percre sem.

- Rendet kell tenni a fejekben megint, el kell hinnünk újra, hogy képesek vagyunk a győzelemre. Biztos, hogy a Tököl nem adja olcsón a bőrét, de mindent megteszünk majd a két pont begyűjtéséért.

Szentendre-Le Belier

A Le Belier KK Ajka legutóbb hazai pályán nyert magabiztosan az Ercsi ellen (31:21). Be is biztosította helyét a középmezőnyben, jelenleg hetedik a táblázaton 15 ponttal. A tizedik helyezett Szentendre otthonában azonban nem lesz könnyű dolga.

- Eddig a bajnokságban a Szentendre ellen nyújtottuk a leggyengébb teljesítményt, meg is lett a böjtje, hiszen hazai pályán veszítettünk 29:28-ra. Szeretnénk ezért nemes bosszút állni: vagyis a Szentendre otthonában mindenképpen pontot, pontokat akarunk gyűjteni - fogalmazott határozottan Poór Tamás, a KK Ajka trénere.

Az edző kiemelte, az elmúlt két fordulóban a Szigetvár és az Ercsi ellen is remekül védekezett a csapata, mindkét találkozón mindössze 21 gólt kapott.
 
- Ezt a formát jó lenne átmenteni, s akkor nem lehet gondunk Szentendrén sem. Persze a támadójátékunkon jó lenne csiszolni, pontos, precíz akciókkal megvalósíthatjuk terveinket. 

(Fotó: Zwicker Tamás)
 
 
 
 


 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!