Kern András saját történetei

Veszprém - Rövid időn belül másodszor lép színpadra Kern András a Kellékes című darabban Veszprémben, az egyszemélyes színművet a népszerű színészre írta át Parti Nagy Lajos.

Gaál Julianna

A monodráma írója talán sokak számára ismeretlen, Eberhard Streul kortárs német rendező, író és zeneszerző. Az eredeti mű egy operaházi kellékesről szól, ezt kellett Kernre alakítani.  

- A német darabban más a díszlet is, és sok zenei tárgy, utalás szerepel benne. A kellékes sokat mesél karmesterekről, operaelőadásokról  nyilatkozta lapunknak Kern András, ezt Parti Nagy Lajossal átírtuk. Így az én történeteim is felbukkannak a darabban, körülbelül az egyharmada saját történet, de ennek ellenére nem jellemzőek az improvizatív elemek. 

Kern András első alkalommal szerepel monodrámában. - Nagyon nehéz feladat, de nagyon szeretem csinálni. A nehézsége abban áll, hogy senki nem segít, nem lehet kihagyni, nem lehetnek holtpontok. 

A darab szereplője, a kellékes eredetileg színésznek készült. 

- Nem tudom, hogy mi lett volna belőlem, ha nem színész leszek - válaszolta Kern András, mert már nagyon korán eldöntöttem, hogy a színházi és filmes világban szeretnék mozogni. Megfordult a fejemben az, hogy esetleg filmrendező vagy író legyek, szóval mindig is ez a terület érdekelt, de nem bánom, hogy végül mégis színész lettem. 

A Kellékes jövő héten kedden este hét órakor lesz látható a Séd mozi nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!