Lendvai Ildikót ajánlják - A megye szocialistái a parlamenti frakcióvezetőt támogatják

Veszprém - Egy szavazási eredmény szerint a megye szocialistái közül legtöbben Lendvai Ildikót látnák szívesen az MSZP elnöki székében, de a küldötteknek nem kötelező rá voksolniuk.

Varga Domokos Péter

Erről érdeklődésünkre Hartmann Ferenc, az MSZP városi elnöke tájékoztatta lapunkat. Megtudtuk tőle, a párt veszprémi szervezetének taggyűlését Gyurcsány Ferenc nem várt lemondása miatt kibővítették a megyei elnökséggel és a kongresszusi küldöttekkel. 

A résztvevők egy általános politikai vitát követően szimpátiaszavazást tartottok a párt három elnökjelelöltjéről. A jelen lévők döntő többsége Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője elnökké választása mellett foglalt állást. Ez azonban nem jelent azt, hogy a vasárnapi kongresszuson a 17 megyei küldöttnek kötelező lenne Lendvai Ildikóra voksolnia. 

Arra vonatkozóan viszont kötelező előírást fogalmaz meg, hogy a Veszprém megyei szocialisták nevében Lendvai Ildikót ajánlják a párt elnökjelöltjének. Ezt az ajánlást Hartmann Ferenc fogja továbbítani, aki a kongresszusi jelölést előkészítő bizottság Veszprém megyei tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!