MKB - Sesum: Szeretnék játszani!

Veszprém - Több, mint két hónap kihagyás után léphet ismét pályára az MKB Veszprém KC kézilabdázója Zarko Sesum. A Marian Cozma meggyilkolásakor súlyos sérülést szenvedő irányító egy igen rangos eseményen, a Magyar Kupa négyes döntőjén térhet vissza a csapatba.

Horváth Gábor

Egy játékosát végre visszakaphatja a veszprémi férfi kézilabdacsapat, amely február 8-án a meggyilkolt Marian Cozmát végleg, a vesén szúrt Ivan Pesicet és az arccsonttörést szenvedő Zarko Sesumot pedig hosszú időre veszítette el. 

A két fiatal még a csapattársaknál is jóval nehezebb helyzetben volt a tragédiát követően, hiszen míg a többiek a játékba és a győzelmekbe menekülve gyászoltak, ők sérülten és tehetetlenül próbálták feldolgozni a történteket.
 
A horvát kapustehetség még lábadozik sérüléséből, a szerb irányító viszont már a csapattal edz, és bevethető állapotban készül az MKB hétvégi megmérettetésére, a Magyar Kupa döntőjére.
 
- Az MK-finálé sajtótájékoztatóján szóba került, hogy talán visszatérhetsz a csapatba. Valóban kész vagy már pályára lépni?
 
- Igen, beszéltem az orvosokkal, akik azt mondták, hogy hétvégén játszhatok. Épp szombaton telik le az operációt követő 10 hét, az az időszak, amit korábban előírtak. Szeretnék pályára lépni.
 
- Hogy érzed magad? Teljesen meggyógyultál?
 
- Egy hónapja álltam munkába és már teljes intenzitással tudok edzeni. Nagyon hosszúnak tűnt a kihagyás, főképp úgy, hogy az első hetekben semmit sem tudtam csinálni. Most már rendben vagyok.
 
- És lelkileg?
 
- A kórházi kezelést követően két hetet otthon töltöttem, ami jót tett, sokat segített a családom és a barátnőm abban, hogy megpróbáljam feldolgozni a tragédiát. Igazából beletörődni nem lehet abba, ami Mariannal történt, de muszáj élni.
 
- És játszani is, ami talán jót tehet. Főképp, ha nyertes csapatba sikerül visszatérni. Mit vársz a Magyar Kupa négyes döntőjén?
 
- Mindenképen győzelmet. Nem lesz persze egyszerű, oda kell figyelnünk már szombaton is a Ferencváros elleni elődöntőben, és akkor a fináléban következhet a nagy derbi. A Szegedet ebben a szezonban már kétszer legyőztük. Kemény meccs lesz, nagyon remélem veszprémi sikerrel a végén.
 
(Fotó: Penovác Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!