MKB Veszprém-Ciudad Real - Győzelem és búcsú

Veszprém - Elmaradt a csoda, az MKB Veszprém nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután az idegenbeli ötgólos vereség után a szombati, hazai visszavágón csak 32-29-re tudott nyerni a címvédő spanyol Ciudad Real ellen.

Horváth Gábor

Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó: MKB Veszprém - Ciudad Real (spanyol) 32-29 (17-15) 

Veszprém Aréna, 5000 néző. 

Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok). 

MKB Veszprém KC: PERIC – Iváncsik T. 1, Gál 1, Lapcevic, LUSNYIKOV, Ilyés 1, IVÁNCSIK G. 4. Csere: VUJIN 11, Eklemovic 2, PEREZ 8, GULYÁS 4, Markovic, Putics. Edző: Mocsai Lajos. 

BM Ciudad Real: HOMBRADOS – ABALO 5, Metlicic, Rodriguez 1, RUTENKA 6 (3), FERNANDEZ 6, Kallman 3. Csere: DINART, Morros 2, Stefansson 2, Zorman 1, Urios 2, Parrondo 1. Edző: Talant Dusebajev.

Kiállítások:  8, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 4/3.

Továbbjutott: a Ciudad Real, 58-56-os összesítéssel. 

Nem sikerült a hazai bravúr a világ legjobbja ellen

Nem tudta ledolgozni hátrányát az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája szombati negyeddöntőjében. A találkozón hét találattal is vezető magyar bajnok összetettben két góllal maradt alul a címvédő BM Ciudad Real ellen.

A BL negyeddöntőjének második felvonásán a Ciudad Real együttesét fogadta a Veszprém, a párharc az első mérkőzését a spanyol bajnok hazai környezetben 29:24-re nyerte meg. Azzal mindenki tisztában volt, hogy az ötgólos hátrány ledolgozása nagy bravúrnak számítana, hiszen ezúttal a világ legjobbja volt a fantasztikus hangulatú, telt házas Veszprém Aréna vendége.

A találkozó Iváncsik Tamás elhibázott ziccerével kezdődött, majd Fernandez góljára Vujin válaszolt. A hazaiak hálóőre, Dejan Peric már az első percekben bemutatta, hogy rajta nem múlik majd a siker. 

A szerb kapus szép bravúrjai ellenére a Ciudad jutott vezetéshez (1:3), a veszprémieknek kellett néhány perc, hogy ledolgozzák hátrányukat: Vujin találataival a 11. minutumban már a vendéglátóké volt az előny. 

A csapatok fej-fej mellett haladtak, egyik sem tudta leszakítani a másikat, egészen a 22. percig, amikor Iváncsik Gergő duplájával, majd az ellenállhatatlanul kézilabdázó Vujin góljával 12:9-re módosult az állás. 

Az MKB tovább növelte a különbséget (14:10), de a spanyol sztárgárda pillanatok alatt szépített és a csapatok kétgólos hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe.


Gál Gyula (piros) gólt dob Jose Javier Hombrados (Real kapusa) mellett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén az MKB Veszprém-Ciudad Real (spanyol) találkozón Veszprémben
(Fotó: Illyés Tibor)


Óriási elánnal kezdet a második játékrészt a Veszprém: Gulyás, Ilyés és Perez találataira nem érkezett válasz (20:15), majd nem sokkal később emberhátrányban is eredményes volt a hazai csapat. 

A Ciudad hat, majd hétgólos (36. perc: 23:16) hátrányba került, ami összetettben már az MKB továbbjutását jelentette. Persze a vége még igencsak messze volt. 

Az egyre agresszívabban játszó vendég együttes fokozatosan dolgozta le a különbséget, Vujin 10. góljával a 46. percben még öttel (27:22) vezettek a hazaiak, Peric hetest védett, de a Rutenka, Fernandez és Abalo vezette vendégeket rendkívül nehéz volt tartani. Öt perccel a vége előtt egy találatnyira (29:28) jött fel a Ciudad, amely a győzelmet már nem tudta megszerezni, de továbbjutást kivívta.

Mocsai Lajos: - Csapatunk stratégiai felkészültsége, szervezettsége és szíve hozta a győzelmet, amit úgy érzem, hogy megérdemeltünk a címvédő ellen.

Talant Dusebajev: - Gratulálok a csapatomnak és a Veszprémnek. Csak nagy harc árán tudtunk bejutni az elődöntőbe. Kis különbség volt a két gárda között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!