Nem fizettek áfát - Autókereskedőket buktattak le a vámosok

Székesfehérvár - A Vám- és Pénzügyőrség Közép-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala különösen nagy értékre elkövetett adócsalás megalapozott gyanúja miatt indított az elmúlt héten nyomozást négy használtautó-kereskedő ellen.

Németh F. Bernadett

Az ügyről a minap tartott sajtótájékoztatót a regionális parancsnokság. A rendelkezésre álló adatok szerint a gazdasági társaságok az elmúlt három évben összesen 1083 személygépkocsit hoztak be az Európai Unió területéről. 

A személygépkocsik forgalomba helyezésekor a gazdasági társaságok a regisztrációs adót rendben megfizették, azonban az értékesítést követően általános forgalmi adó tekintetében sem bevallási, sem befizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget, több mint 550 millió forintos kárt okozva az államnak. 

A regionális nyomozó hivatal április elején a gazdasági társaságok székhelyén és a gazdasági társaságok vezetőinek lakásán  összesen 12 helyszínen, közel 40 fővel  házkutatást tartott, a házkutatások során okirati bizonyítékokat foglaltak le, hat főt gyanúsítottként hallgattak ki különösen nagy értékre elkövetett adócsalás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

A gazdasági társaságok tevékenységét háttérből irányító 34 éves székesfehérvári férfi április 7-én bűnügyi őrizetbe került, majd a Székesfehérvári Városi Bíróság az ügyészség indítványára április 9-én 30 napra elrendelte előzetes letartóztatását.

(Illusztráció: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!