Dióssy: no komment

Budapest, Veszprém - Dióssy László, Veszprém volt polgármestere államtitkárként nem kívánja kommentálni Sólyom László köztársasági elnök kijelentéseit, mondta lapunknak a környezetvédelmi minisztérium szakállamtitkára.

Németh F. Bernadett

Mint ismert, Sólyom László Szentkirályszabadján, a reptéren fejezte ki egyetértését mindazokkal, akik ellenzik a volt katonai repülőtér polgári célú hasznosítását. A köztársasági elnök szerint az ügyben mindenki elteszi a harminc ezüstpénzt. Emlékeztetett arra, hogy a repülőtér értéke 5,5 milliárd forint, és ennek ellenére egymilliárd forintért vették meg, a veszprémi polgármester pedig mossa a kezét.

Sólyom László feltette a kérdés: vajon miért úgy adták át az érintett önkormányzatoknak a volt katonai repülőteret hasznosítása, hogy polgári légi forgalmat kell lehetővé tenni a Veszprém és Balatonalmádi közötti területen? És vajon hogyan lehetséges az, hogy a döntést követő napon már meg is alakulhatott Magyarországtól távol a repülőteret hasznosító offshore cég? Mindezek kiderítésére az újságírókat oknyomozásra buzdította az államfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!