Ellenőrzés a jobb működésért

Veszprém - A régió más megyéiből is több oktatási szakember részt vett azon a képzésen, amit a veszprémi kistérségi társulás munkaszervezete rendezett.

Győrffy Árpád

A közoktatási intézmények tanügy-igazgatási ellenőrzése és auditja című kurzus elsősorban az iskolák, óvodák vezetőinek és oktatási területen dolgozó szakértőknek, önkormányzati referenseknek adott új információkat. 

A szakmai lebonyolító egy zalai oktatási cég volt, az előadók az ország különböző részeiből érkeztek. Az elméleti alapok mellett konkrétan is foglalkoztak a különböző intézményi szabályzatok törvényességi ellenőrzésével, illetve a szabályzatok gyakorlati hatásának vizsgálatával. 

A tanfolyam fontos témája volt az intézményi döntéshozatal törvényességének kérdése, vizsgálata. A programot szervező Kotzó László, a veszprémi kistérségi társulás közoktatási referense elmondta, hogy a képzés írásbeli dolgozattal zárult. 

Tanúsítványt az kaphatott, aki a foglalkozásoknak legalább 80 százalékán részt vett és a záróvizsgán nyújtott teljesítménye legalább 60 százalékos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!