Érettségi - Megkezdődtek az idegen nyelvi írásbeli vizsgák (Frissítve!)

Budapest (MTI) - Rendben megkezdődtek csütörtök reggel az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angol nyelven írásbeliznek közép- és emelt szinten - közölte az Oktatási Hivatal az iskolák visszajelzései alapján az MTI-vel.

Szausev Xénia

A szaktárca tájékoztatása szerint középszinten 1.094 helyszínen 51.123-an, emelt szinten 82 helyszínen 4.310-en vizsgáznak ebből a tárgyból. 
    
Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. 
    
Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces. A második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. 

Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "Íráskészség" 60 perces feladatsora.
    
Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.
    
Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához a diákok mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.
    
Mindkét szinten egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.
    
Pénteken a német írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák.

 

Címkék#érettségi

Ezek is érdekelhetik