Folytatódik a meleg idő

Napló - Délelőtt sok napsütésre számíthatunk. Egy közeledő hidegfront miatt azonban labilissá válik a légkör, és délután szórványosan, főként nyugaton és északon valamint délkeleten törnek ki záporok, zivatarok.

Szausev Xénia

A nyugati határszélt késő délután eléri a hidegfront, a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. 19, 24 fokra számíthatunk.

A Dunántúlon délután hidegfronti hatás érvényesül. A légszennyezettség délelőtt átmenetileg növekszik, később csökken. A pollenkoncentráció helyenként továbbra is számottevő. 

A napos és felhős időszakok gyors váltakozása megterheli a szervezetet. Reggel és este tavaszi kabátra szükségünk lehet, napközben általában kora nyáriasan öltözhetünk. 

Az esernyőnek főként délután vehetjük időnként hasznát, bár az erős széllökések miatt kezelése körülményes lehet. A közlekedők eleinte kedvező feltételekre készülhetnek. 

Később helyenként rövid, de annál intenzívebb záporok alakulnak ki, melyek idején gyorsan romolnak az út- és látási viszonyok, valamint erős széllökések is felléphetnek.

(Forrás: origo.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!