Nincs szükség szélsőségesekre

Balatonalmádi - Világossá kell tenni, hogy a társadalom nem kér a szélsőségesekből, az európai alapértékekre, a toleranciára és a humanizmusra van szükség.

Halmos György

Erről Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti képviselője, a párt EP-listájának első helyezettje beszélt vasárnap. Beszámolt arról, hogy a kampány során kiemelten foglalkoztak az euró bevezetésével, valamint az egységes uniós energiapolitika kialakításával, hogy az ország ne legyen kitéve az orosz-ukrán gázvitának. A liberális párt szerint nagyon lényeges, hogy Magyarország minél jobban kihasználja a 2014-2020 között rendelkezésre álló uniós felzárkóztatási támogatásokat és fellépnek a munkavállalás, valamint a szolgáltatások teljes szabadsága mellett. 
Úgy vélekedett, hogy a liberálisok, a néppárt és szocialisták mellett a június 7-ei választások után is a harmadik legjelentősebb frakció lesz az EP-ben. 
- Szeretnénk megismételni a 2004-es eredményeket, vagyis amikor két SZDSZ-es képviselő mehetett az Európai Parlamentbe, de egy bejutó is jó eredménynek számítanak. 
Szent-Iványi István szerint esély van arra, hogy a Jobbik, de még az MDF is európai parlamenti helyet szerezhet. Azon véleményének adott hangot, hogy a Jobbik a Fidesztől, az MDF pedig a szocialista párttól szerezhet szavazatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!