Elmarad Xuefei Yang előadása a Balatonfüredi Gitárfesztiválon

A Balatonfüredi Gitárfesztivál szervezői sajnálattal közlik, hogy a sokak által várt, a fesztivál egyik különlegességének számító, 2009. június 24-re, szerdára tervezett Xuefei Yang előadás és mesterkurzus elmarad. Az előadásra váltott jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók, vagy Szilvágyi Sándor 24-én este tartott előadására érvényesek.

Nagy Terka

A kínai származású Xuefei Yang gitárművésznő első alkalommal érkezett volna Magyarországra, de utazása az utolsó pillanatban meghiúsult.

Az idén június 20-27. között rendezett 4. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál a klasszikus és kortárs gitárzene legnagyobb hazai, nemzetközi szinten is elismert seregszemléje. Xuefei Yang-on kívül számos neves gitárművész lép fel a rendezvénysorozaton. 

A továbbiakban a neves magyar művész, Szilvágyi Sándor és a szerb Zoran Dukic koncertjeit élvezhetik az érdeklődők. Az egész hetes programot pénteken „A tangó éjszakája”, szombaton flamenco est zárja, melyeken táncosok is fellépnek.

A tavaly mintegy 7000 nézőt vonzó eseménysorozat exkluzív, vagy éppen hangulatos közösségi helyszínei méltó hátteret biztosítanak az előadásoknak. Ezek az Anna Grand Hotel Díszterme, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, a Balatonfüredi móló melletti Kisfaludy Színpad. 

A mesterkurzusoknak, a hangszerkiállításnak és a kotta-, CD- és DVD-vásárnak az Eszterházy terem ad otthont. A belépőjegy az esti nagy koncertekre 1500 forint, a flamenco estre 2000 forint, a többi helyszín látogatása ingyenes. A fesztivált a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Alapítvány szervezi (www.balatongitar.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!