Hihetetlen fotó! Négy évszak - dinnyéből

Balatonfüred - Bearanyozta a Balatonfüred és Debrecen között kialakult újsütetű kapcsolatot Szíjártó Balázs. Az Anna Grand hotel séfhelyettese ugyanis aranyérmet szerzett hidegkonyhai artisztikában a Gál Sándor gasztronómiai emlékversenyen.

Kiss Nikolett

Négy évszak - ez volt a címe Szíjártó Balázs munkájának, melyet a debreceni pulykanapok alkalmából rendezett gasztronómiai versenyre készített. 

Négy görögdinnyéből kifaragott arc és motívum testesítette meg a négy évszakot. 


A négy évszak ihlette a füredi szakembert a görögdinnyék faragásában
(Fotó: Szíjártó Balázs)


Az 1992 óta szakácsként dolgozó séfhelyettes nagyjából másfél éve foglalkozik zöldség- és gyümölcsfaragással, azóta már több sikert is ért el. Többek között néhány hónappal ezelőtt Tatán abszolút kategóriagyőztes lett a legmagasabb pontszámmal. 

Több meghívást is kapott már a következő néhány hónapra, teljes gőzzel készül az őszi magyar bajnokságra, de leginkább a jövő évi világbajnokságra. 

- Nagyon megtetszett a zsírszobrászat, ezért mindenképpen ebben az irányban szeretném továbbképezni magam. Remélem, hogy a világbajnokságon már nemcsak zöldségből és gyümölcsből, hanem zsírból készült alkotásokkal is versenyezhetek jövőre - mondta a szakember. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!