Kavalkád és kőleves - Művészetek Völgye helyett

Veszprém - Fesztivál helyett Völgykavalkádot rendeznek idén Kapolcson, Monostorapátiban, Taliándörögdön, Vigántpetenden és Öcsön, továbbá a völgy tornácán, Nagyvázsonyban.

Balla Emőke

A közönség két éve vár a 20., jubileumi fesztiválra  már tavaly is csak bűvészetek völgyére futotta. Mivel a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet az idén nem vállalta a rendezvény megszervezését, az önkormányzatok maguk készülnek programokkal.

A programok a legtöbb településen július 22. és 26. között koncentrálódnak, a Dörögdi Fesztivált később, július 31. és augusztus 9. között rendezik. Ezúttal is lesznek koncertek, kiállítások, vásárok és gyermekműsorok, csak kevesebb, mint korábban.

A Művészetek völgyébe évekkel ezelőtt 200 ezer, a Bűvészetek völgyébe tavaly 50 ezer vendég látogatott el; a polgármesterek bíznak benne, hogy ezt a látogatói létszámot idén is elérik. A költségvetésről korai volna beszélni; Apátiban várhatóan eléri a 14, Taliándörögdön a 10, Kapolcson a 4,5 millió forintot.

Taliándörögdön dzsesszkoncertek lesznek Dreschsel, Szakcsi Lakatossal, fellép Hobo, Dinnyés, Szőke, Fábry, bővül az Ősök Háza kínálata, az egyházak is bekapcsolódnak, önálló programot szerveznek, mondta Kajdi István polgármester.

A Monostorapáti nyári kavalkád minden korosztályt szeretne megszólítani rock, dzsessz, dixieland, operett, opera, komédia, népszínmű előadásokkal. Hárshegyi József polgármester kiemelte, a falu katolikus temploma az idén kétszáz éves, itt Varnus Xaver orgonaművész koncertezik, a körforgalom borforgalommá alakul, a vendégek borvidékek borait kóstolhatják.

A Kapolcsi Kőleves olyan, mint a mesében: mindenki hozzáad valamit és összeáll a program. Nem marad el a kézműves vásár, lesznek színházi előadások és komolyzenei koncertek egy új helyszínen, az erdő közepén, a tereken utcazenészek muzsikálnak és a megrendezik a földön-futó versenyt, közölte Göntér Gyula  polgármester.

Vigántpetenden ismét kinyit a tókerti vásár, a fazekastalálkozó, a sátorszínpadon könnyűzenei, a templomban komolyzenei koncerttel várják a látogatókat, hangsúlyozta Marton Istvánné polgármester.

Öcsön a faluház udvarán és a református templom udvarában kínálnak tartalmas programokat, tájékoztatott Mészáros Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!