Mi lesz a papírgyárból? - Az új tulajdonos hosszabb távon megfelelő foglalkoztatást akar

Balatonfűzfő - Holnap dől el, milyen termelő tevékenységet végez a későbbiekben a papírgyárat megvásárló új tulajdonos, a Simex-Bau Kft. az ingatlanon.

Munkatársunktól

Lapunkat erről a tulajdonos képviseletében Gyulai László Pálné tájékoztatta. Közölte, társaságuk a papírgyárat működtető Hazai Papíripari Kft. kijelölt felszámolója által meghirdetett nyilvános pályázat elnyerésére révén jutott hozzá az adós cég teljes vagyonához. Az adásvételi szerződés megkötésére ez év január 19-én került sor, a vételár kiegyenlítése és tulajdonjog bejegyzése május hónapban történt meg.

Az ősz folyamán Simex-Bau Kft. egy projekt elképzelést vázolt fel az adott vagyon alaptechnológián belüli hasznosítására. A kezdeti koncepció részletes kidolgozását a kibontakozó és egyre inkább szétterülő gazdasági válság megakadályozta. Európa-szerte más iparágakhoz hasonlóan a papíripar is mély recesszióba került, melynek eredményeként sok gyártó kényszerült kapacitásának csökkentésre vagy teljes leállítására, de sor került több papírgyár bezárására is. A társaság vezetése Balatonfűzfőt közép- és hosszútávon jól fejlődő területnek értékelte, ahol érdemes a megszerzett területet megtartani és működő, versenyképes technológiával beépíteni. Ezért úgy döntöttek, hogy az ingatlan által kínált lehetőségekhez keresnek olyan termelő tevékenységet, amely hosszabb távon lehetőséget nyújt megfelelő szintű foglalkoztatás elérésére és fenntartására. Az elképzelés valóra váltásának egyik legfontosabb tárgyalási fordulójára holnap kerül sor.

A tárgyalás eredményéről, a hasznosítás módjáról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!