Extraligában a Veszprém - Sztárfeladót szerződtetett a röplabda csapat

Veszprém - Benevezett az NB I, Extraliga 2009/10-es bajnoki évadjára a Company Nyelviskola VRC férfi röplabda együttese. A csapathoz új feladó érkezik, a kaposvári nevelésű U-23-as válogatott Puspán Balázs személyében.

B. Virág Rita

A Company Veszprémi Röplabda Club már az előző kiírásban is remekelt, hiszen története legkiválóbb eredményét könyvelhette el, hetedik lett a 2008/09-es kiírásban. A klub az új évadban sem óhajtja alább adni, s amellett, hogy igyekszik megvetni a lábát az NB I, Extraligának elkeresztelt első osztályban, szeretne még jobb eredményt elérve minél több szurkolót a sportág felé csábítani.

Céljai megvalósításához a nyáron sem pihentek az egyesület vezetői, a Szolnokra távozó Kecskeméti Péter helyére, magyar viszonylatban nem túlzás azt állítani, sztárfeladót igazolt az egylet az U-23-as magyar válogatott Puspán Balázs személyében. A kaposvári nevelésű feladót a Dunaferr SE-től sikerült elcsábítani.
Fontos hír az is, hogy a tavalyi sikercsapatot - értelemszerűen egy kivételével - együtt tudták tartani, de a keret ezúttal nem 12 fős lesz, hanem bővebb, hiszen az ügyes utánpótlás játékosokat rendszeresen foglalkoztatja majd Szabó Gábor vezetőedző. A klubvezetők további két játékossal állnak tárgyalásban, de többet a megbeszélésekről nem árultak el.

A bajnoki pontvadászat várhatóan szeptember végén kezdődik majd, a legmagasabb osztályban hét klubcsapat, valamint az U-23-as nemzeti együttes csatározik majd. A kiemeltként kezelt Kométa-Kaposvár a szezon középszakaszában csatlakozik a mezőnyhöz.

A sportkör vezetői úgy fogalmaztak, az Extraliga minden szinten kötelez a magasabb, nívósabb, precízebb munkára, ezért új szakmai koncepciót igyekeznek meghonosítani. Ennek érdekében a szakmai irányításba bekapcsolódott Fehér Tibor, korábban a Veszprémi Egyetem SC vezetőedzője. Továbbá a VRC szeretne kiemelten foglalkozni az utánpótlás neveléssel, képzéssel, ehhez utánpótlás szakágvezetőt nevez ki, valamint három új utánpótlás edzőt is felkér a munkára. De erősítenek a sajtó és a kommunikáció terén is.

A munkát a felnőtt és az utánpótlás csapatok is augusztus első hetében kezdik meg. Az első felkészülési torna augusztus 1-én lesz, amikor a Sümeg RE NB II-es alakulatával méri össze erejét a Company Dabroncon. Ezt követően szeptember első hétvégéjén Székesfehérváron lépnek pályára Szabó Gábor edző tanítványai, majd ezután nem sokkal a VRC saját előkészületi tornát is rendez.

Augusztus végén, egyelőre pontos időpont még nincs, tisztújító közgyűlést tart az egyesület, ahol a grémium új elnökséget választ.

(Fotó: Zwicker Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!