MKB Veszprém KC - Bemutatták az új játékosokat

Veszprém - Hétfőn megkezdte nyári felkészülését a megyeszékhely férfi kézilabdacsapata. Az MKB Veszprém KC ma egy sajtótájékoztató keretében bemutatta az új játékosokat és ismertette az egyesület következő idénybeli céljait.

Horváth Gábor

- Veszprémben mindig nehéz évadot kezdeni, pláne egy olyan szezon után, mint amilyen az előző volt. A mércét magasra helyeztük, de szeretnénk még sikeresebbek lenni - nyitotta meg az egyesület sajtótájékoztatóját Hajnal Csaba.

Az MKB Veszprém KC ügyvezető igazgatója üdvözölte az új játékosokat, kiemelve: gyakorlott, jó kézilabdázókról van szó, akikről úgy gondolják, az együttes erősségei lesznek.

- Az edzők és a vezetők megfelelő felkészülési programot állítottak össze, amely során kiváló csapatok ellen lépünk pályára. Remélem, hogy egy év múlva azt mondhatjuk, hogy remek szezont zártunk - tette hozzá. Dr. Magyarády Péter a klub gazdasági és operatív elnöke kihirdette a 2009/2010-es szezon hivatalos játékoskeretét, amely 16 nevet tartalmaz.

A Veszprém négy kézilabdázót (Fazekas Nándor, Renato Sulic, Mirsad Terzic, Milan Mirkovic) igazolt, Liszaki Szilvesztert kölcsönadta a Szegednek (a fiatal kapussal amúgy 2014-ig szerződést hosszabbítottak), Ivan Pesic valószínűleg szintén kölcsönben folytatja (az orvosi vizsgálat eredményétől függően a Bosna Sarajevóban) és vannak olyanok (Putics Barna, Gál Gyula, Zarko Markovic), akik úgynevezett szabadlistára kerültek, azaz megfelelő ajánlat esetén megválik tűlük az egyesület.


A sajtótájékoztató főszereplői, jobbról:
Hajnal Csaba, Mocsai Lajos, Magyarády Péter,
a négy nyári igazolás és Csoknyai István

(Fotó: Zwicker Tamás)

- Nincsenek problémáink az említett játékosokkal, de ők nem fértek be a keretbe. A vezetőség elhatározta, hogy élő szerződéssel rendelkező kézilabdázót ingyen nem enged el, ugyanakkor megkísérlünk rugalmasak lenni a tárgyalások során, mert nem akarjuk őket lehetetlen helyzetbe hozni - nyilatkozta Magyarády Péter. Az elnök a következő idény célkitűzéseivel kapcsolatban megjegyezte: a papírforma alapján a Bajnokok Ligája csoportkörében az MKB-nak az első helyért kell csatáznia, ez elvárás, a legjobb nyolc közé jutás szintén, a négyes döntőbe kerülés viszont már szerencse kérdése is.

- Mindannyiunknak az a vágya, hogy a megfelelő helyre kerüljön a csapat. Mindent megteszünk a jó szereplésért, persze az oda vezető út, a felkészülés is nagyon fontos. 

A programunk kicsit lerövidült, de évi 70-80 tétmérkőzés után szükség van a regenerációra, ezért ragaszkodtunk a négyhetes pihenőhöz - mondta el Mocsai Lajos szakvezető, aki hozzáfűzte: szeretnék a kitűzött célokat - bajnoki és Magyar Kupa címvédés, illetve minél jobb helyezés a BL-ben - teljesíteni. 

A mesteredző kihangsúlyozta, a vezetőségtől azt a feladatot kapták, hogy a gazdasági válságra való tekintettel 16 főt jeleljenek a keretbe. - Nincs szó semmiféle személyi ellentétről, erről külön beszéltem Gyulával és Barnával is.

A sajtótájékoztató résztvevői megtudhatták, hogy Zarko Markovic valószínűleg a Gummersbach csapatánál folytatja a pályafutását. A német gárda Putics Barna iránt is érdeklődött korábban, de egyelőre még nem tudni, hogy a válogatott balátlövő hol kézilabdázik a következő idényben. 

Ahogyan Gál Gyula sorsa is nyitott, az élő szerződéssel rendelkező beállóért a klub még nem kapott minden fél számára megfelelő ajánlatot. Marko Bagaric a következő két évet valószínűleg Katarban tölti.

Ami az újakat illeti, az öt esztendő után Németországból visszatérő Fazekas Nándor elmondta: nagyon boldog, hogy ismét Veszprémben játszhat, ahol szeretne nagy sikerek részese lenni. 

A Celjétől igazolt, 26 éves Mirsad Terzic szintén örömét fejezte ki aziránt, hogy ilyen remek csapatban szerepelhet. Renato Sulic korábban már volt a Veszprém játékosa, ám egy közlekedési baleset miatt egyszer sem lépett pályára a gárda színeiben.  Az utóbbi években még egy szinttel feljebb lépett a csapat.

- Örülök, hogy ismét itt lehetek, remélem, a szezon végén mindenki elégedett lesz a teljesítményemmel - nyilatkozta a horvát kézilabdázó. A szerb Milan Mirkovic kiemelte: bízik benne, hogy a kitűzött célokat teljesíti az együttes. Ezért ő is maximális erőbedobással dolgozik majd.

A veszprémi csapat két tornán is részt vesz a nyáron: augusztus 14. és 16. között Lüneburgban, 22-23-án pedig a hagyományos Schlecker-kupán szerepel.

A következő szezon játékoskerete

A 18-szoros Magyar Kupa-győztes és 17-szeres magyar bajnok veszprémiek kerete nyáron négy helyen változott a tavalyi évadhoz képest. Kapus: Dejan Peric, Fazekas Nándor. Balszélső: Iváncsik Gergő, David Korazija. Balátlövő: Carlos Perez, Mirsad Terzic. Beálló: Uros Vilovski, Renato Sulic. Irányító: Nikola Eklemovic, Zarko Sesum. Jobbátlövő: Marko Vujin, Milan Mirkovic. Jobbszélső: Iváncsik Tamás, Gulyás Péter. Védekezőspecialista: Jevgenij Lusnyikov, Ivan Lapcevic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!