Vigántpetend is bízik a jövő évi folytatatásban

Vigántpetend - Csütörtöktől vasárnapig Vigántpetend is számtalan programmal várja a Völgytalálkára érkező vendégeket. Arra törekedtünk, hogy a hagyomány ne szakadjon meg, az átmeneti évben is kínáljunk programot, mondta Marton Istvánné polgármester, aki hozzátette: bízik benne, hogy jövőre folytatódik a Művészetek völgye fesztivál.

Balla Emőke

Az idén az önkormányzat, a Vigántpetend Jövőjéért Alapítvány és Mocselini Rudolf vállalkozó állította össze a programot: lesznek papír-, csipke-, textíl bemutatók, kézműves programok, tókerti vásár, ház őkö-kiállítás, keramikus, fazekas játszóház, kemencés finomságok- és kenyérsütés, Macskássy Izolda tárlata,  könnyűzenei koncertek a tókerti színpadon, komolyzenei hangversenyek a templomban. 

Az elmúlt évekhez képest a tókertben több lesz a program, a szervezők remélik, hogy jó hangulatot tudnak  teremteni, sokan látogatnak el hozzájuk. A jövőre 250 éves templom szentélyének restaurálására adományt gyűjtenek, belépőjegyet azonban sehol nem szednek, a programok ingyenesek.


Marton Istvánné polgármester és Mocselini Rudolf szervező
a készülő sátrak, asztalok előtt

(Fotó: Gáspár Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!