A Somlói Napokat tervezik

Somló - A Somló és Környéke Borút Egyesület elnöksége, a kancellária, a Somlót Pártolók Társasága és az Év Somlói Borosgazdája kitüntetés bírálóbizottsága együttes ülésen vitatta mag a Somlói Napokat megelőző tennivalókat.

Kiss Nikolett

A Csordás-Fodor Borházban egybegyűltek döntöttek arról, hogy a szeptember 11-13-án rendezendő program keretében ki veheti át az Év Somlói Borosgazdája kitüntetést, valamint, hogy kik kapják a Somlóért kitüntetés ezüst és arany fokozatát, illetve az egyesület érdemes tagja címet. 

Az ülésen elhangzott, hogy az egyesület az ajkai hivatalban irodát működtet mostantól. 

A közelgő Somlói Napokkal kapcsolatban szó volt arról, hogy a rendezvényre érkezők kedvéért idén is tárgyalni kell a MÁV-val, de a Volán-nal is, hogy ne csak a vonatok álljanak meg abban a három napban a hegy lábánál, hanem autóbuszok is szállítsák az utasokat a környékről. 

Elhangzott, hogy kialakult a rendezvény végleges programja, azonban a szponzorok segítségére, valamint a népművészek jelentkezésére még számítanak. 

Idén a korábbi helyszín mellett, a nyolcas út közvetlen közelében rendezik a Somlói Napokat, ahol háromszáz személyes sátorban helyezik el a színpadot. 

A borházak mellett rengeteg programmal gondoskodnak arról, hogy minden korosztály jól érezze magát, ám elsősorban a hegy gazdáinak ünnepe a szeptemberi esemény. 

A Somlói Napok programjában idén is bor- és főzőverseny, a környékbeli civil egyesületek bemutatkozása, több sportprogram és koncert szerepel sok egyéb más mellett. Jó lenne, ha ekkor, de máskor is minél több nyitott pincét találnának a kirándulók a hegyen. 

Az ülés részvevői döntöttek arról is, hogy hamarosan hegykaput építtetnek a Somlónál. 

(Illusztráció: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!