Étkezőtrend: üveg és bőr - Válasszunk bátran, nem olyan kényes, mint látszik

Balatonalmádi - Amióta kinyíltak a konyhák és az amerikai stílust vették fel, még inkább az étkezőkre terelődött a hangsúly. A régi fa asztallap már a múltté, sokan márványt, vagy üveget választanak.

Németh F. Bernadett

Amitől persze mások óva intenek, mondván, az karcolódik, nem való gyerekeknek. Tapasztalatom szerint pedig egy ügyes gyerek a fa asztalt is képes ugyanolyan ügyességgel összekenni soha le nem vakarható tintával, festékkel, akár anya körömlakkjával. 

Ezért is döntöttünk az üveglap mellett: ennek sarkait gondosan lekerekítették, így az apróságokat utólag felszerelt élvédő nélkül is megóvja a balesetektől. 

Az üveget végtelenül egyszerű tisztítani, a fehér bőr székeket pedig megfelelő, kíméletes tisztítószerrel, vagy egyszerűen szappanos vízzel elegendő áttörölni, már el is tűnnek róla a maszatos kezek lenyomatai. 

A fa nem bizonyult ilyen praktikusnak. Egyszóval, bármennyire kényesnek is tűnt az üvegasztal, bőrszékek kombináció, nem bántuk meg: jól használható és illeszkedik a legújabb trendbe.

A székeknél mindenképpen vessük ülőpróba alá a kiválasztott darabot: háttámla nélkül nem ér semmit. 

Mostanában az egyszerű vonalú, magas háttámlájú székek a divatosak, amiket akár  a nappalival harmonizáló  különböző színű, vagy mintájú szövetekkel fel is öltöztethetünk. 

Mielőtt étkezőt választunk, jó, ha felmérjük az igényeinket és a nappali adottságait: hány személy használja állandóan a bútordarabot és az így kapott méretű holmi elfér-e a helyiségben. 

Az ülőpróbánál azt tartsuk szemelőtt, hogy a család valószínűleg itt tölti az este nagy részét: a vacsora után itt beszélgetnek, írják a leckét, készítik elő a másnapi feladatokat. 

Az étkező ezért legyen elég kényelmes hosszabb tartózkodásra is. 

Jól mutat és kényelmes, ha az étkezőt el tudjuk különíteni a lakáson belül: előre meg lehet teríteni és semmi nem zavarja az étkezést. 

Ha erre nincs lehetőség, az étkező kerülhet a nappali valamelyik sarkába, ahol biztosított a nyugodt étkezés. A szerencsések a télikertben alakíthatják ki a hangulatos étkezőt. 

(Illusztráció: archív)
 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!