Goromba riffek és a gótmetál főmegfejtői Székesfehérváron - Paradise Lost és U.D.O. a Fezenen

Székesfehérvár - Szeptember havában derekasan aprítanak majd Székesfehérváron. Menetrendszerűen érkezik a FEZEN. Világsztárok kontra magyar élvonal, és még sokan mások.

Napló

A már bejáratott háromnapos fesztiválozás idén szeptember 10-én, csütörtök napján kezdődik, és kínál magvas, feltehetőleg felejthetetlen kikapcsolódást az erre kapható nagyérdeműnek. Mint az utóbbi években eldőlt, a Fezen a húzósabb rockvonulat mellett tette le a fesztiválgarast, és e döntéstől idén sem kíván eltérni.

A Paradise Lost a legújabb név az idei Fezen Fesztivál kínálatában. Andy Cairns szemműtétje miatt a koncertet lemondó Therapy? helyett ugrott be az angol metál alakulat. A ’95-ben a Draconian Times-al csúcsra érő, később az elektronika felé elmozduló Paradise Lost, újabban ismét az élő hangszereket és a keményebb hangzást preferálja. Ezt mutatja 2007-es albumok és a fesztivál után megjelenő legújabb nagylemezük is erre enged következtetni.

Legalábbis az a két szám, amit felpakoltak az új anyagról Myspace oldalukra, valamint a tagok nyilatkozata is erre utal. Az új lemez a fesztivál utáni hetekben kerül a boltokba, Faith Divides Us - Death Unites Us címen. Októberben pedig turnéra indulnak a gótmetál főmegfejtői. A Fezen amolyan nulladik állomásnak is tekinthető. 

Szintén új lemez közeli állapotban van a Fezen másik külföldi fellépője a német U.D.O. Az ex-Acceptes Udo Dirkschneider zenekara augusztus 21-én adta ki Dominatorra keresztelt albumát. A Mester szerint ez lett az eddigi legjobb lemeze. Pedig van miből válogatni, hiszen a 10 Accepttel elkövetett anyagot már 12 U.D.O. korong követte. Úgy tűnik, ha minden rock and roll műfaj nem is, a német hősmetál valóban tartósítja az embert; Dirkschneider idén ünnepelte 57. születésnapját, de hangjával még ma is képes lenne pár germán törzset harcba hívni. Zenekara pedig hasonló lendülettel rakja köré a goromba riffeket, jelenleg éppen különböző németországi fesztiválokon. Nyári turnéjuk utolsó állomása pedig Székesfehérváron lesz.

A hazai rocksajtó piacvezető termékéről elnevezett színpadon muzsikál még a hazai besztof -ból az Isten Háta Mögött, a Wackor és a Hétköznapi Csalódások is. Lesz Sláger Rádió-helyszín is, ott nosztalgiázhatunk a P. Mobillal, vagy Nagy Feróval.

Fezen '09 - Székesfehérvár, Sóstói Ipari Park, Szeptember 10-11-12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!