Terítsék ki a kártyákat a pártok! A cigányokról hamis képet festettek !

Veszprém - A megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke köszöni a rendőröknek a cigányok feltételezett gyilkosainak elfogását, de a helyzettel nem elégedett.

Győrffy Árpád

Ifj. Kozák János a rendőrségi sajtótájékoztató után lapunknak elmondta, bízik abban, valóban az igazi elkövetőket vették őrizetbe, és a jövőben nem lesz hasonló borzalmas gyilkosság. Ugyanakkor ki kell mondani, hogy ezzel nem szűnnek meg a cigányság alapvető problémái és azok a szélsőséges nézetek sem, amik hangossá válhattak az elmúlt években. Ezeket gyökereiben meg kellene szüntetni, ahogy Európában ezt máshol teszik. A kisebbségi elnök szerint a társadalom egészének össze kell fogni a cigányság integrációjáért. Magyarország csak a cigánysággal együtt emelkedhet fel, a jelenlegi helyzetük változatlanul hagyásával erre nincs esély - állítja. A köztársasági elnökkel együtt úgy véli, hogy az utóbbi évtizedek eredménytelen politikája nem folytatható. A nagypolitikának bocsánatot kell kérni a hazugságokért és az elvesztegetett időért a cigányoktól és az egész társadalomtól.

Félrevezettek mindenkit, hamis képet festettek a cigányságról. Ebben a cigányvezetők közül is voltak cinkosaik, akik hátat fordítottak a cigányságnak.Ifj. Kozák János szerint új fejezetet kell nyitni. Ehhez arra kéri a köztársasági elnököt, hogy a parlamenti pártok képviselőiből és a felelősen politizáló cigányvezetőkből hívjon össze egy kerekasztalt. Elsőként is a nyilvánosság előtt tisztázni kellene, hogyan is gondolják a pártok a cigányság integrálását, felemelését, s ehhez milyen valós programjuk van. Az elmúlt húsz év ígérgetései, hazugságai után végre mindenkinek ki kellene teríteni a kártyáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!