Amatőr versenyzők, komolytalan utánzat - Tévéjegyzet

- Míg a nagy kvízmester, Vágó István a Párbajban vergődik a TV2-n, addig az RTL Klub Fábry Sándorral próbál szerencsét Vágó hajdani remek műsorával, a Legyen ön is milliomossal.

Kellei György

Fábry vendégei híres emberek, ezúttal el sem hangzik, hogy sztárok vagy celebek lennének. Pedig azok egytől egyig, csak más mércével mérjük őket. Mert hát Kovács Kati énekesre, Pesuth Rita kick-boksz világbajnokra és Oszvald Marika színészre nem lehet rákényszeríteni a pejoratívvá süllyesztett celeb szót.

A Fábry-féle változat ezentúl majd havonta egy alkalommal jelentkezik. A szabályok a régiek, csak a játékosok száma duplázódott meg, ketten szállnak harcba a pénzért, amelyet aztán felajánlanak, állatmenhelyeknek, beteg gyerekeknek, meg ki tudja, hogy kinek, minek.

Ez a vetélkedő persze nem komoly, bármilyen hitelesnek tűnnek is az alakítások. Fajsúlytalan Fábry miatt és habkönnyű a kérdések miatt, amelyeket egy elit gimnáziumba járó diákok megmosolyognának. Persze Ganxsta Zolee-nak hogyan is lehetne feladni dögös kérdést, és Kovács Kati sem a lexikális tudásáról népszerű. Ganxsta itt sem tud normálisan viselkedni, nem csak a külseje visszataszító, a megjegyzései is azok. Már annyit írtam a televíziós tahóságokról, hogy nincs értelme már semmit sem szóvá tenni.

Vágó István szellemes és művelt volt ebben a sorozatban, Fábry csak szellemeskedik és poénkodik, de szemlátomást remekül érzi magát. Élvezi, hogy a versenyzők amatőrök, de arra már nem ügyel, hogy a műsor ne csak gyatra utánzata, paródiája legyen az eredetinek. Cél a jótékonykodás, de a néző azért szórakozni is akar, elege van már a bennfentes bratyizásokból. Kovács Kokónak, Pesuth Ritának, Csonka Andrásnak és Oszvald Marikának köszönhetően most megúsztuk az idétlenkedést, ők kedvesen évődtek egymással és önmagukkal. Kovács Kati meg pechünkre kifogta Ganxstát.

Lehet, hogy egy hónap múlva nem járunk ilyen jól, a túlzott finomságot - mint Csonka és Oszvald párosa  - majd megelégeli valaki. Ők 500 ezret nyertek. Fábry meg is jegyzi rögvest, hogy félmillió jó magyar forint jegyében hátra dőlve vége az első adásnak.

Hátra dőlnék én vígan, ha egyszer eljutnánk az éles küzdelemig, amikor nem érezném úgy, hogy cinkelt parti zajlik előttem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!