Insane - Go-go tánc és zúzós metál

- Nem vitás, 2009 az Insane zenekar éve. A nu metalban utazó kvintett egy Magyarországot keresztülszelő koncertsorozat mellett a balti államokban is nagy sikerű turnén vett részt, ráadásul a hazánk legjelentősebb zenei elismerésének tartott Fonogram-díjat is a csapat kapta meg.

Szabó Péter Dániel

- Szinte hazajárunk Lettországba és Litvániába, az utóbbi években több ízben is sikerrel koncerteztünk a Baltikumban - mondja Érsek Gábor, az Insane dobosa, aki az idén 11 éves banda alapító tagjaként a külhoni fellépések szervezéséért is felel. Munka mellett, ahogy többen is az Insane tagságából. Hiába ismeri el ugyanis a szakma a fiúk munkáját (Fonogram-díj), hiába celebrálnak Európa-szerte hangulatos bulikat, a legtöbb honi muzsikushoz hasonlóan a koncertezésből és a lemezeladásból származó, a válság miatt egyébként csökkenő bevételeket nagyrészt a lemezfelvételbe és a hangszerekre költik. 

- A turnék idejére szabadságot veszünk ki, a koncertsorozat végeztével pedig irány vissza dolgozni. Megesett az is, hogy szombat éjjel még Rigában zenéltünk, majd be a kisbuszba, és 1450 kilométer megtétele után, nem éppen frissen és üdén estünk be a munkahelyre - meséli nevetve Tóth Bertalan basszusgitáros/vokalista, aki azért hozzáteszi, örök szerelem a zenélés és persze az Insane, így fel sem merül bennük, hogy ilyen apróságok miatt feladnák.

Nem is csoda, ezt már mi tesszük hozzá, hiszen nem mindennapi kalandokba csöppennek bele egy-egy turné során.

- A litvániai Kaunasban egy exkluzív diszkóban játszottunk, ami alapjáraton is furcsa volt, ám szerencsére a közönség vette a lapot, s végig együtt zúzott a zenekarral. A buli után aztán odalépett hozánk a hawaii inges tulajdonos, s intett, hogy kövessük. Becsukott szemmel, egy föld alatti járaton keresztül eljutottunk egy privát éjszakai bárba, ahol korlátlan italfogyasztás mellett, kényelmes fotelekből nézhettük, ahogy öt álomszép táncosnő a go-go rúdon a mi zenénkre rázza - mondja Érsek Gábor, akit szakmai berkekben csak Érsiként ismernek.

Sajnos az említett sztorit kamerával nem rögzíthették (erre már a belépéskor felhívta a figyelmüket egy szigorú tekintetű úr), ettől függetlenül az operatőr/rendező Béres Gergő révén többórányi képanyag gyűlt össze a turné során. Ez adta a nemrég elkészült új klipjük anyagát is. 

- Gergő végigjött velünk az egész úton, s szinte mindig forgott a kamera. Ennek köszönhető, hogy a turné hangulatát maximálisan visszaadó, hamisítatlan road-movie készült a 33 címú nótára.

A külhoni bulik után most Magyarországra koncentrálnak. Ősszel a Depresszió zenekar társaságában 12 állomásos országos turnéra indulnak. A koncertsorozat Veszprémet nem érinti, október 17-én Győrben, míg december 4-én Székesfehérváron azért el lehet csípni a srácokat.


A következő Insane-album megjelenése
a jövő év végére várható
Fotó: Insane

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!