"Na, jó, mehetünk!" - Álarcos rablás Veszprémben

Veszprém - Rablással gyanúsítja a rendőrség azt a két férfit, aki tavaly egy csererdei családi házba tört be.

Mátételki András

Az eset november derekán történt, amikor a két illető azzal csöngetett be a házba, hogy a vízórát jöttek leolvasni. Amikor a háziasszony ajtót nyitott, az addigra már az arcukra maszkot húzott férfiak dulakodni kezdtek vele, miközben pénzt követeltek. 

A szorult helyzetbe került asszony a szekrényből elővett hatvanezer forintot, mire az egyik bandita azt mondta: Na, jó, mehetünk! Távozásuk előtt az asszony száját leragasztották, kezét összekötözték, s mivel az addig az udvaron játszó gyerekek bekopogtak a bejárati ajtón, a rablók a kert felé elmenekültek. 

Többen felfigyeltek az utcában az idegen kocsira, így amikor a rendőrség a helyszínre sietett, megmondták a támadók autójának a rendszámát. Még aznap kihallgatták a veszprémi, büntetlen előéletű P. J.-t (29 éves), aki tagadta bűnösségét. 

A nyomozóknak sikerült a baráti kapcsolatait feltérképezniük, így jutottak el később a büntetett előéletű Cs. Zs.-hez (36), aki szintén tagadta, hogy megfordult a környéken. Csak hogy őt fotója alapján felismerték. 

A veszprémi kapitányság vádemelési javaslattal megküldte az ügyet a városi ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!