Négy napos dzsembori a várpalotai vár körül

Várpalota - Auth Csilla, St. Martin és a Sugarloaf zenekar mellett az örökifjú Török Ádám és a Mini is koncertet ad a XXIV. Várpalotai Napokon.

Szabó Péter Dániel

A hagyományokhoz hűen idén is érdekes programok várják a városi rendezvény látogatóit. A megszokott háromnapos programsorozat idén négynaposra bővült a településen, ugyanis Magyar miatyánk címmel már csütörtökön megnyílt Lóránt Csaba grafikusművész kiállítása az inotai közösségi házban. Pénteken azonban már beindul a nagyüzem.

Délután országos bélyegkiállítás, valamint a 40 éves éremgyűjtő kör tárlata nyílik meg a Jó Szerencsét Művelődési Központban, míg az ünnepélyes megnyitót 17 órakor tartják a rendezvényközpontnak is beillő Thuri-téren. Ezt követően a zenéé lesz a főszerep, hiszen a Mystic zenekar és a Team Rock Band szolgáltatja majd a talpalávalót. A napot látványos tűzijáték, valamint Török Ádám és a Mini koncertje zárja.

Szombaton már délelőtt modellező és technikai bemutatóknak tapsolhat a közönség a Thuri-téren, a gyerekek játszóházban tölthetik el az időt, míg az idősebbek várfoksétán vehetnek részt.

Kora estétől aztán ismét érdemes lesz a színpadra fókuszálni, hiszen Somogyi András humorista ad műsort, illetve fellép Auth Csilla, St. Martin, a Sugarloaf együttes, valamint a hazai pálya előnyét élvező Hátsó Gondolat zenekar, illetve a Roxity.

Vasárnap Az én Várpalotám címmel aszfaltrajzversenyt rendeznek, míg 11 órától ünnepi bányásznapi megemlékezésre hívják az érdeklődőket a vár Corvin-termébe. A rendezvénysorozat méltó zárásának ígérkezik a jubileumát ünneplő Várpalotai Bányász Fúvószenekar koncertje. A nap folyamán egyébként a 80 éve alakult együttes történetét feldolgozó könyv bemutatójára is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!