Vizit a nagykövetségen

Várpalota, Budapest - Szakmai látogatáson fogadta Németh Árpád palotai polgármestert Jeffrey D. Levine, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének kinevezett ügyvivője a napokban.

Szabó Péter Dániel

A tárgyalásra az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségén került sor, ahová a jelenleg nagyköveti tisztet ellátó Levine hívta meg Várpalota vezetőjét, miután a polgármester levélben kezdeményezte a találkozót. 

Megtudtuk, a nagyköveti irodában folytatott, közvetlen hangvételű tárgyalás központi témái a várpalotai gazdaság lehetséges továbbfejlesztési pontjai voltak, azaz az ipari parki befektetések ösztönzése, további munkahelyteremtő beruházások betelepítése.

Az egyeztetésen részt vettek az amerikai követség gazdasági és kereskedelmi osztályának munkatársai, valamint a követség titkárságának tanácsadói is. Az egyeztetést Jeffrey D. Levine eredményesnek nevezte, a követség kereskedelmi osztályának munkatársai pedig ígéretet tettek Várpalota kiajánlásainak közvetítésére azon cégek felé, amelyek érdeklődnek a magyarországi piacon történő cégalapítás és telephely-létesítés iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!