Akadálymentes a Liliomfi

Ajka - Segítséget és nem sajnálatot várnak a látássérültek az épektől, hangzott el a Fehér Bot Napján a Kaszinóban hétfőn. A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége elnöke, dr. Szőke László beszédében elmondta, a sérülteknek bizonyítaniuk kell, hogy helyt tudnak állni az iskolában majd a munkában.

Tisler Anna

Kötelességük, hogy segítsék sorstársaikat, egy felnőttként látását elvesztettet megtanítani az új helyzethez alkalmazkodni csak az tud, aki maga is átélte azt.

A társadalomtól pedig azt várják, hogy biztosítsa számukra azokat a feltételeket, amellyel hátrányuk ellenére is teljes életet tudnak élni.

Egyre több döntéshozó kéri ki a véleményüket az őket érintő döntések meghozatala előtt, valamint már elkészült az első akadálymentes film is.

A Liliomfi című Makk Károly-film csak a látványra épülő részeiben alámondják a történést, hogy a gyengén látók is követhessék azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!