Derüljön már végre ki...

Napló - Nagy László egyre kínosabb honosítási ügye továbbkígyózik, lassan szappanopera hosszúságúra nyúlik. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége ugyanis december 1-ig adott határidőt a jobbátlövőnek, döntse el végre részt vesz-e a januári Európa-bajnokságon a magyar csapatban, vagy inkább spanyolnak áll.

B. Virág Rita

A Barcelona átlövője továbbra is hallgat. Vagy azért, mert egyszerűen nem tud dönteni a szülőhazája és Spanyolország között (ezt azért kétlem), vagy azért, mert már réges rég döntött, pusztán nem akarja/tudja kimondani, hogy többet nem akar magyar lenni.

Jöhetnénk a demagóg dumával a hazaszeretetről, a hazafiságról, meg a pénz nem boldogít szöveggel.

De ennek a nézetnek a képviselői abba egyáltalán nem gondolnak bele, hogy Nagy László gyakorlatilag tizennyolc éves kora óta Barcelonában él. Ott telepedett le, ott kel és fekszik, ott edz, ott költi a pénzét, ott viszi a gyermekét óvodába, neki már ott van az otthona. Nem Szegeden, Pesten, vagy Piripócson.

S aki a nagy hazaszeretetre hivatkozik, az abba egyáltalán nem gondol bele, hogy a magyarok ugyanígy honosították meg Perez Carlost, Eklemovics Nikolát, vagy Radulovics Bojanat. Számukra már Veszprém/Dunaújváros, Magyarország az otthon. Itt élnek, nevelik gyermekeiket, s ugyanúgy szeretjük őket, mint mondjuk Nagy Lászlót.

Épp ezért Nagy Lacit egyáltalán nem kell, nem szabad megvetni azért, mert lehet, hogy spanyolnak áll, hazát, válogatottat cserél. Ha a pénzért teszi, lelke rajta. Mert igenis van az a pénz. Csak végre derüljön már ki.

Mondja ki, miképp döntött. Mert most már a hülyének néznek minket verzió lép életbe. És ha bármi miatt is lelkiismeret furdalása lehet Nagy Lacinak, az éppen ez. Nem volna jobb karakánul kiállni ország-világ elé és közölni a döntését? Mire vár még?

Azért ennél drukker, vezető, szövetségi kapitány, csapattársak, vagy bárki, magyar és spanyol is többet érdemelne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!